Tort Truskawkowy Aniołki
Ciasto truskawkowe aniołki wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje 1,35 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz kakao w proszku, cukier cukierniczy, truskawki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Tort jadalny aniołów i diabłów, Anioły, oraz Latające Anioły dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piec ciasto do nadzienia zgodnie ze wskazówkami opakowania.
Pokrój angel food cake na pół poziomo. Utwórz tunel do nadzienia, usuwając niewielką ilość wnętrza dolnej połowy ciasta.
W misce wymieszać śmietanę, cukier cukierniczy i kakao; ubijać do uzyskania miękkich szczytów. Połowę truskawek złożyć na połowę bitej śmietany; łyżkę włożyć do ciasta, mocno dociskając.
Wymień wierzch ciasta; delikatnie naciskając. Ciasto mrozowe z pozostałą mieszaniną śmietany. Wierzch ciasta przykryć pozostałymi truskawkami. Schłodzić około 15 minut przed krojeniem.