Tort truskawkowo-rabarbarowy Szyfonowy to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 20 i kosztuje $1.84 za porcję. Jeśli masz proszek do pieczenia, wodę, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Jest idealny do Dzień Matki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pomarańczowy tort Szyfonowy z dżemem rabarbarowym, Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, oraz Tort Truskawkowo-Szyfonowy Z Maślanym Kremem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik do 177°. w dużej misce, wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i 1/2 szklanki cukru granulowanego do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Proszek Do Pieczenia
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
2
Dodać olej, żółtka, truskawki puree i kolor żywności. Ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości około 2 minut lub do wymieszania; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
Kolor żywności
żółtko Jaja
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
3
Zmywarki do mycia i suszenia. W średniej misce ubij białka i śmietanę tatarową mikserem elektrycznym na średniej prędkości około 1 minuty 30 sekund lub do uzyskania miękkich szczytów. Stopniowo dodawać pozostałe 3/4 szklanki cukru granulowanego. Beat aż sztywne szczyty tworzą. Złożyć jedną trzecią mieszaniny białka jaja do żółtka ciasto delikatnie, ale dokładnie. Wchodzisz w pozostałej mieszaniny białka jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Krem Tatarski
Białka Jaj
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
4
Wlać do 10-calowej patelni tortowej angel food (tube). Stuknij pan na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
5
Piec 50 do 60 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Natychmiast obróć patelnię do góry nogami na żaroodporną butelkę lub lejek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
Lejek
Patelnia
6
Niech powiesić około 2 godzin lub aż ciasto jest całkowicie chłodny.
7
Tymczasem w rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać rabarbar, skórkę cytrynową, 1/4 szklanki cukru granulowanego i wodę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż miękkie i gotowane przez, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Skórka Z Cytryny
Rabarbar
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Zdjąć z ognia; odstawić do ostygnięcia, około 30 minut. Wymieszać z ćwiartkami truskawek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
9
W średniej misce ubijamy 1/2 szklanki śmietany do ubijania i 1 łyżkę cukru pudru, aż uformują się sztywne szczyty. Złożyć w 1/2 szklanki schłodzonej mieszanki truskawkowo-rabarbarowej. Rezerwa pozostałą mieszaninę na wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Krem Do Bicia
Truskawki
Rabarbar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Umieść ciasto od góry do dołu na półmisku.
11
Wytnij 1-calową warstwę z wierzchu ciasta; odstaw na bok.
12
Wytnij tunel na ciasto o głębokości 1 cala i szerokości 1 cala; wyrzuć resztki tunelu. Napełnij tunel mieszanką kremu truskawkowo-rabarbarowego. Wymień wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
Rabarbar
Krem
13
Aby uzyskać glazurę, wymieszaj pozostałą 1/2 szklanki śmietany do ubijania i pozostały cukier puder (prawie 1 1/2 szklanki) w średniej misce, aż będzie gładka. Łyżka glazury na wierzchu ciasta, pozwalając biec w dół strony. Przed podaniem wymieszaj z reserved truskawkowo-rabarbarową mieszanką.