Tort Tiramisu Z Jagodami

Tort Tiramisu Z Jagodami
Jagodowe ciasto Tiramisu może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać serek, sok z cytryny, olej canolan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tiramisù z jagodami i jogurtem, Tiramisu Easy Lemon Berry, oraz Skinny Berry Ricotta Tiramisu Parfaits dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, połączyć jagody, cukier i sok z cytryny. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę. Delikatnie przycisnąć jagody; odcedzić, zastrzegając sok. Odstaw jagody na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
JagodyJagody
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
W dużym rondlu połącz skrobię kukurydzianą i zarezerwowany sok, aż będzie gładki. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub aż zgęstnieje. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
W dużej misce, połączyć mąkę, 1 szklanka cukru, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Ubić żółtka, wodę i olej; dodać do suchych składników, ubijając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
W innej misce ubij białka na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostały cukier, ubijając do uzyskania sztywnych szczytów; złożyć na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Rozłóż się na niezdobyty 9-in. springform pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
7
Piec w temperaturze 325° przez 30-38 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Ostudzić przez 10 minut; wyjąć z patelni i ostudzić na stojaku z drutu. W międzyczasie w dużej misce ubić serek śmietankowy i cukier cukierniczy na gładką masę. Złóż bitą śmietanę; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Bita śmietanaBita śmietana
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
PatelniaPatelnia
8
Pokrój ciasto poziomo na trzy warstwy.
9
Ułożyć dolną warstwę na talerzu; rozprowadzić jedną trzecią nadzienia. Top z jedną trzecią jagód; skropić 1/4 szklanki syropu jagodowego. Powtórz warstwy dwa razy, skropić pozostałym syropem. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
SyropSyrop

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn