Tort Sezamowy Z Polewą Czekoladowo-Pomarańczową

Tort Sezamowy Z Polewą Czekoladowo-Pomarańczową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta przyprawowego sezamowego z czekoladową polewą pomarańczową. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonego cynamonu, skórki pomarańczowej, mielonych goździków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowe z cukinią z pomarańczową glazurą, Ciasto Czekoladowo-Pomarańczowe, oraz Mini ciasto migdałowe z polewą pomarańczowo-czekoladową.

Instrukcje

1
Na ciasto Rozgrzej piekarnik do 350 stopni; posmaruj i lekko mąkę 10 filiżanek patelni.Daty posiekać w robocie kuchennym, pulsując kilka razy; umieścić w małej misce i przykryć gorącą wodą; odstawić, przygotowując pozostałe ciasto ingredients.In średni mikser miska, połączyć mąkę, sól, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, mielone goździki i cynamon; zestaw aside.In duża miska miksera, ubić masło i cukier granulowany, aż będzie lekki i puszysty; ubić w brązowym cukrze, tahini i kontynuując ubijanie, dodawać jajka po 1 na raz.Stopniowo ubijaj w mieszance mąki, na przemian z jogurtem; ubijaj przez 2 minuty na średniej prędkości.Wymieszać w 1/4 szklanki soku pomarańczowego i 1 łyżka skórki, daktyle odsączyć i wymieszać w cieście do równomiernego rozłożenia; dodać posiekane orzechy i wymieszać, aby rozprowadzić.Włącz do przygotowanej patelni i piec przez 40 do 45 minut lub do momentu, gdy tester wyjdzie czysty po włożeniu od środka; ostudzić 10 minut i obrócić z patelni na talerz; pozostawić zbyt chłodne całkowicie przed oszkleniem.Do glazury, w małym rondlu, dodać masło, czekoladę, śmietanę i sok pomarańczowy; gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje; zdjąć z ognia.Wymieszać wanilią i stopniowo dodawać cukier cukierniczy; ubijając aż będzie gładka i zgęstnieje.Wymieszać skórkę pomarańczową i wylać równomiernie na ciasto, pozwalając glazury spływać po bokach, zeskrobać nadmiar, który kapie do środka i okrągłych krawędzi, zalać ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Goździki MieloneGoździki Mielone
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
TahiniTahini
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
DaktyleDaktyle
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(Keebler)(Keebler)
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Składniki

11 funt cukinii,pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym28Orzechy dowolne (posiekane)1/4 łyżeczki drobno startej skórki z cytryny1/4 łyżeczki drobno startej skórki z cytryny1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibrązowy cukier, pakowanybrązowy cukier, pakowany1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie2(zima)Bita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidaktyle grubo posiekanedaktyle grubo posiekane3Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania11 funt cukinii,cynamon mielonycynamon mielony0(może być lub przeglądać)goździki mielonegoździki mielone2(zima)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania3(zima)1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skórka pomarańczowa, drobno startaskórka pomarańczowa, drobno starta1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skórka pomarańczowa, drobno rozdrobnionaskórka pomarańczowa, drobno rozdrobniona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipistacje grubo posiekanepistacje grubo posiekane2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijogurt zwykłyjogurt zwykły2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier puder przesianycukier puder przesiany11 funt cukinii,(duża tuba)(duża tuba)796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitahinitahini1(może być lub przeglądać)Powłoka z białego cukierka, opcjonalnaPowłoka z białego cukierka, opcjonalna
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn