Tort Porter
Porter Cake to Wegetariańskie deser. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 461 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Mieszanka proszku do pieczenia, mąka, przyprawa pumpkin pie, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowe Porter Babeczki, Porter Ganache, Karmelowy Chrupek Kukurydziany, Tosty Bezowe, Ugotuj książkę: Irish Porter Cake, oraz Porter Float.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 350 ° F (180 ° C/gaz 4). Wyłożyć boki i dno okrągłej patelni o średnicy 20 cm (boki powinny mieć wysokość około 2 3/4 cala / 7 cm) woskowanym (tłustym) papierem.
Mąkę, gałkę muszkatołową, przyprawę, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski. Natrzeć masło, następnie wymieszać z brązowym cukrem, rodzynkami i kandyzowaną skórką.
Jajka ubić w innej misce i dodać porter.
Wlać do suchych składników i dobrze wymieszać.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec około 2 godzin. Jeśli ciasto zaczyna zbyt szybko brązowieć na wierzchu, przykryj go folią aluminiową lub woskowanym (tłustym) papierem po około 1 godzinie. Ciasto odbywa się, gdy szaszłyk włożony do środka wychodzi czysty. Pozostawić ciasto na patelni na około 20 minut, a następnie obrócić i schłodzić na stojaku z drutu.
Od Rachel ' s Irish Family Food Rachel Allen, © 2013 Harper Collins Publishers