Tort orzechowo-krówkowy
Tort Nutty Fudge to deser dla 14 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 430 kalorii . Za 66 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Mieszanka lodów waniliowych i dodatkowych orzechów pekan, mleka, mleka skondensowanego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 31% , to danie nie jest takie niesamowite. Wypróbuj Nutty Chocolate Cheesecake , Nutty Rice i Almond Crusted Torte, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W mikrofalówce rozpuść chipsy czekoladowe i mleko skondensowane; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstaw. W dużej misce wymieszaj mieszankę do ciasta, olej i cynamon, aż powstanie kruszonka. Odłóż 1/2 szklanki na wierzch.
W blenderze zmiksuj gruszki do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj do pozostałej mieszanki ciasta z jajkami; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich obrotach przez 2 minuty.
Wlać do natłuszczonej formy o średnicy 9 cali. Nakładać łyżką stołową roztopioną czekoladę na ciasto.
Wymieszaj orzechy pekan, wodę i odłożoną mieszankę na ciasto; posyp kruszonką czekoladę.
Piecz w temperaturze 350° przez 45-50 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź na kratce przez 10 minut. Ostrożnie przejedź nożem wzdłuż krawędzi patelni, aby poluzować.
Połącz karmelową polewę z mlekiem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji; polej nią talerze. Na wierzchu ułóż kawałek tortu.
Podawać z bitą śmietaną lub lodami i posypać orzechami pekan, jeśli chcesz.