Tort na każdą okazję
Tort na każdą okazję może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 3 godziny i 25 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga zmielonych migdałów, mąki samowyzwalającej, sherry i skórki cytrynowej. 13 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Na Każdą Okazję Biały Tort, Ciasto Marmurowe Na Każdą Okazję, oraz Tort Czekoladowy Na Specjalne Okazje.
Instrukcje
Owoce i skórki wrzucić do miski, zalać sherry i pozostawić do marynowania na noc. Nasmaruj i ułóż dno i boki głębokiej 20-centymetrowej blachy tortowej podwójną warstwą pergaminu do pieczenia.
Piekarnik nagrzewany do 140C / wentylator 120C / Gaz
Wszystkie suche składniki wymieszać w dużej misce, razem z masłem i jajkami. Jeśli mieszanina zacznie się zsiadać, możesz dodać trochę więcej mąki. Wymieszać z owocami, odrzucając wszelkie sherry, które nie zostały wchłonięte, a następnie łyżką mieszanki do puszki. Wygładzić powierzchnię i zrobić małe wgniecenie w środku.
Piec w środku piekarnika przez 2 godziny, aż ciasto będzie w kolorze ciemnobrązowym; wstawiony szaszłyk powinien wyjść czysty. Jeśli wierzch ciasta zbyt szybko brązowieje, przykryj go warstwą pergaminu do pieczenia. Pozostaw w puszce na około 10 minut, a następnie przekręć na stojak z drutu, a następnie pozostaw do ostygnięcia.
Podawać zwykły lub z lukrem lub dekoracją do wyboru.