Tort Migdałowy Szkliwiony
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj oszklonego ciasta migdałowego. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 439 kalorii, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ekstrakt migdałowy, migdały, jajka i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tort Migdałowy Szkliwiony, Tort Bananowy Szkliwiony Rumem, oraz Tort Cytrynowy Szkliwiony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10 calowy patelnia Bundt.
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i zmielone migdały wymieszać. Odstawić.
W dużej misce, śmietana razem masło i 2 szklanki cukru, aż lekkie i puszyste. Ubić jajka po kolei, następnie wymieszać 1 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego i wanilii. Ubij mieszankę mąki na przemian z 1 szklanką mleka, mieszając tylko do momentu włączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 do 70 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Schłodzić przez 10 minut i odwrócić na stojaku z drutu. Schłodzić 10 minut dłużej.
Umieść stojak na woskowanym papierze.
Połączyć 1/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego i prażone pokrojone migdały; zalać ciepłe ciasto.