Migdałowo-Marmoladowy Torte z kratką jest Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do ubijania, zmielone goździki, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Spróbuj Tort Migdałowo-Marmoladowy Z Kratką, Kratka-Ciasto Gruszkowe, oraz Szarlotka W Kratkę dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąkę ubić, mąkę migdałową i saltynę do wymieszania.
Żółtka jaj ubić i 2 łyżki śmietany do ubijania w drobnymlanie do wymieszania. Za pomocą miksera elektrycznego, beatbutter, cukier puder, i skórki cytrynowejduża miska, aż dobrze wymieszane; beat w yolkmixture. Beat w mieszaninie mąki tylko untilincorporated.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O
Cytrynowy Budyń Błyskawiczny
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Przenieść ciasto na lekko posypaną powierzchnię (ciasto będzie lekko posypane). Podzielić ciasto na 2 kawałki, 1stopniowo większe niż inne. Używając flouredhands, Zbierz każdy kawałek razem; shapeeach na dysk. Owinąć krążki ciasta oddzielnie w plastiku i schłodzić co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Trzymane w napięciu. Zmiękcz ciasto lekko w pomieszczeniu temperatura przed rozwałkowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
4
Rozwałkuj większy krążek ciasta na parzony papier do 9-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Przenieśrust na patelnię o średnicy 10 cali z ruchomym dnem. Używając opuszków palców, naciśnij skorupę równomiernie na dnie i poduszkach patelni. Schłodzić skorupę do jędrności, co najmniej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Rozwałkuj drugi krążek ciasta na pergaminowy papier do 10-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Ciasto transferowe, jeszcze na pergaminie, do prześcieradła. Używając karbowanego koła ciasta, pokrój ciasto okrągłe na dziesięć do dwunastu 1/2-cala-widestrips. Schłodzić paski do jędrności, około 15 minut lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
8
Rozwałkuj większy krążek ciasta na parzony papier do 9-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Przenieśrust na patelnię o średnicy 10 cali z ruchomym dnem. Używając opuszków palców, naciśnij skorupę równomiernie na dnie i poduszkach patelni. Schłodzić skorupę do jędrności, co najmniej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Rozwałkuj drugi krążek ciasta na pergaminowy papier do 10-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Ciasto transferowe, jeszcze na pergaminie, do prześcieradła. Używając karbowanego koła ciasta, pokrój ciasto okrągłe na dziesięć do dwunastu 1/2-cala-widestrips. Schłodzić paski do jędrności, około 15 minut lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1
Umieść stojak w środku i rozgrzej do 177°.
2
Mąkę,proszek do pieczenia, goździki i sól wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodaj jajka po 1 na raz, ubijającpojadaj gładko Po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
6
Dodać mąkę i ubić tylko do wymieszania.
7
Rozprowadzić 3/4 szklanki Marmolady równomiernie overbottom schłodzonej unbaked skorupy. Spoonalmond napełniania na szczycie Marmolady; rozłożyć równomiernie na pokrycie Marmolady. Za pomocą metalspatula, ostrożnie przenieść 5 do 6 doughstrips, 1 pasek na raz, torte i placeatop nadzienie migdałowe, rozstaw równomiernie (ciasto będzie kruche). Uformować kratę przez układanieprzepuszczając 5 do 6 pasków ciasta w prawo do pierwszych pasków. Przyciąć paski ciasta nawet z krawędziami skorupy; szczypta lekko do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
8
Piec torte, aż nadzienie jest głębokie złotobrunatny i skorupa jest złoty, około 50 minut (nadzienie migdałowe będzie nadmuchać upbetween kraty paski podczas pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
9
Przenieść torte do stojaka i niech ostygnie w całości na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Przynieś pozostałe 1/2 szklanki orangemarmalade i 1 łyżkę wody do kotła w małym rondlu, często mieszając. Simmer1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
11
Wlać mieszaninę przez sitko do małej miski, naciskając na ciała stałe, aby wyciągnąć płyn; wyrzucić ciała stałe do sitka.
Pędzel Marmolada płyn na wierzchu tortefor glaze. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Przykryć kopułą ciasta lub owijać folią; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1
Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać wszystkie składniki inmedium miski, aż miękkie szczyty tworzą. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej. Coverand chill. Powtórz, aby lekko zagęścić, jeśli nie jest to konieczne, przed użyciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos