Tort Limonkowy Szkliwiony
Glazurowane ciasto limonkowe może być tylko deser, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 376 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 9. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mleko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Z Limonką Angel Food Cake, Ciasteczka szkliwione limonką, oraz Glazurowany Kluczowy Chleb Limonkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka8-calowa kwadratowa patelnia do pieczenia. Za pomocą electricmixer, masło śmietankowe i 11/2 kubki proszkowesugar w dużej misce. Ubić w jajkach 1 na raz. Ubić w mleku, potem w mące.
Transferbatter do przygotowanej patelni; gładki wierzch.
Bakecake aż tester włożony do środka comesout czyste, o 35 protokół.
W międzyczasie drobno zetrzeć limepeel, aby odmierzyć 1 łyżkę stołową. Połowę limonki; wycisnąć tyle soku, aby zmierzyć 1/4 szklanki.
Wymieszaj skórkę, sok i 1/4 szklanki cukru w małej miseczce. Odstawić Syrop z limonki.
Za pomocą szaszłyku, dziurki poke wszystkie overbaked ciasto. Połówkę syropu z limonki (ok.3 łyżki) wyłożyć na gorące ciasto. Super.
Ubić 1 szklankę cukru pudru do syropu limonkowego; skropić ciasto.
Ciasto pokroić w kwadraty.