Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta Dundee z gorącym sosem Marmoladowym. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 621 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Jeśli masz mąkę uniwersalną, pomarańczową marmoladę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tort Dundee, Tort Dundee, oraz Tort Dundee dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 149°. masło 8-calowa patelnia do ciasta o wysokości 2 cali; dno linii papierem do pergaminu. Mąkę, proszek do pieczenia, sól i przyprawę przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubij masło, cukier, whisky i startą skórkę pomarańczową w dużej misce, aż będzie puszysta. Ubić w jajkach 1 na raz. Wymieszaj suche składniki, następnie wszystkie suszone owoce i kandyzowaną skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Skórka Pomarańczowa
Masło
Owoce
Whiskey
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Mikser Ręczny
Forma Na Ciasto
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Piekarnik
2
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Piec ciasto 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Wyjąć ciasto z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Wierzch pędzla z 2 łyżkami Marmolady. Ułóż migdały wokół krawędzi, naciskając lekko przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marmolada
Migdały
6
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 20 minut dłużej. Fajne ciasto całkowicie w patelni na stojaku. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Przykryć; przechowywać w temperaturze pokojowej.) Obrócić ciasto z patelni; obrać pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
7
Umieścić pionowo na talerzu.
1
Połącz marmoladę i whisky w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marmolada
Whiskey
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Z pomarańczy wyciąć skórkę i biały pestkę. Pracując nad miseczką, aby złapać soki, przeciąć między membranami, uwalniając pomarańczowe segmenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj 2 łyżki soku pomarańczowego z miski do rondla. Wymieszać na średnim ogniu, aż Marmolada topi się i sos jest podgrzewany przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Marmolada
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Przełożyć sos do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Podawać ciasto z ciepłym sosem, segmentami pomarańczowymi i bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
Bita śmietana
SOS
1
Wysokiej jakości kandyzowana skórka pomarańczowa jest dostępna w większości sklepów ze słodyczami.