Tort dla Miłośników Czekolady
Ciasto Czekoladowego Miłośnika może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 536 kalorii . Za 68 centów za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Jeśli masz półsłodkie kawałki czekolady, cukier puder, cukier i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Podobne przepisy obejmują Ciasto Czekoladowo-Daktylowe z Czekoladowym Kleistym Toffi , Ciasto Czekoladowe Z Prażonym Kokosem Bez Pieczenia z Czekoladowymi Ciasteczkami Makaronikowymi i Ciasto 7-Up... Marzycielski Tort Vintage Zrobione Chude .
Instrukcje
W dużej misce ubij masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta. Ubijaj przez około 5 minut.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszaj z ekstraktami.
Wymieszaj mąkę, kakao i sodę oczyszczoną; dodawaj do ubitej masy na przemian ze śmietaną. Ubijaj tylko do połączenia. Wymieszaj z kawałkami czekolady.
Wlać do natłuszczonej i posypanej mąką formy do pieczenia o średnicy 10 cali.
Piec w temperaturze 325° przez 75-90 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Połącz chipsy czekoladowe, śmietanę i masło w rondelku. Gotuj; mieszaj na małym ogniu, aż masa będzie gładka. Lekko ostudź. Stopniowo ubijaj cukier puder. Wymieszaj ekstrakt.