Tort Czekoladowy Pascha
Need a bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap deser? Pascha ciasto czekoladowe może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 12. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 53 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jajka, półsłodką czekoladę, margarynę pareve i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowo-morelowy tort paschalny, Czekoladowy Krem Pascha Torte, oraz Paschalny tort czekoladowy z sosem malinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Dno linii i boki 9-calowej patelni sprężynowej z folią. Folia smarowa.
Margarynę i czekoladę rozpuścić na małym ogniu. Wymieszać, aż będzie gładka i ostudzić.
W średniej wielkości misce do mieszania, ubij białka, aż będą sztywne; o 2 protokół. W osobnej misce ubić żółtka i cukier, aż staną się grube i blade; około 1 minuty. Zmiksować w czekoladzie i wymieszać z migdałami. Ubitych białek, 1/3 na raz, składamy do czekolady, aż nie pozostaną żadne smugi bieli.
Zeskrobać na przygotowaną patelnię.
Umieść 8-calową patelnię do pieczenia z 1 Calem wody na dolnej półce piekarnika (aby torte było bardziej wilgotne).
Piec torte na środkowej półce w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 do 50 minut lub do momentu, gdy boki zaczną odciągać się od patelni, a Góra zostanie ustawiona na środku. Przykryj torte luźno folią przez ostatnie 20 minut pieczenia. Uwaga: nie martw się, jeśli ciasto pęknie, ponieważ góra będzie później na dole.
Schłodzić na stojaku drucianym przez 10 minut, a następnie ostrożnie usunąć boki patelni. Odwróć na talerz i całkowicie ostudzić.