Tort czekoladowo-pomarańczowy

Tort czekoladowo-pomarańczowy
Tort z gorzkiej czekolady i pomarańczy zajmuje około 2 godziny i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 677 kalorii. Na 1,15 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 10. Ten przepis z BBC Good Food ma 999 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pomarańczę sewilską, trochę masła, pomarańczową kandyzowaną skórkę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gęsty Słodki Ziemniak Pomarańczowy I Ciemny Przepis Ciasto Czekoladowe, Odważne wyzwanie piekarzy: wanilia Bean & Blood Orange Panna Cotta z pomarańczowym sosem z ziela angielskiego i karmelem z pomarańczy kardamon orzechowy gorzka czekolada Florentyny (bezglutenowe), oraz Pomarańczowo-czekoladowe bułeczki z pomarańczową polewą.

Instrukcje

1
Przekłuć pomarańczę szaszłykiem (od prawej). Gotować we wrzącej wodzie przez 30 minut, aż będzie miękka. Whizz całą pomarańczę w robocie kuchennym, aż będzie gładka; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2
Rozgrzej piekarnik do 180C/gaz 4 / Wentylator 160C. nasmaruj i ułóż podstawę okrągłego ciasta o średnicy 23cm. Roztopić czekoladę w żaroodpornej misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą lub w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty na wysokości, mieszając po 1 minucie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
3
Ochłoń.
4
W dużej misce, lekko ubić jajka, cukier i olej. Stopniowo ubijaj w puree pomarańczowym, odrzucając pestki, a następnie mieszaj z schłodzoną roztopioną czekoladą. Przesiać kakao, mąkę i proszek do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Dobrze wymieszać i wlać do puszki.
6
Piec na środku piekarnika przez 55 minut lub do momentu, aż ciasto wróci do formy po lekko wciśniętym środku. (Sprawdzić po 45 minutach i przykryć folią, jeśli za bardzo się brązowieje.) Pozostaw do ostygnięcia na 10 minut w puszce, a następnie włącz do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
7
Zrób czekoladowy ganache: umieść czekoladę w żaroodpornej misce. Krem zagotować i zalać czekoladą. Pozostawić na 2 minuty, następnie mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawić do momentu, aż ciasto będzie na tyle twarde, że rozłoży się na nim do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Ciasto przełożyć na talerz. Używając noża do palety, przekręć ganache na górze. Udekoruj paskami kandyzowanej skórki pomarańczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PaletyNóż Do Palety

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn