Tort czekoladowo-pistacjowy z ciepłym Ganache czekoladowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu czekoladowo-pistacjowego z ciepłym Ganache czekoladowym. Jedna porcja zawiera 624 kalorie, 12g białka, oraz 51 g tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz półsłodką czekoladę, ciężką śmietanę do ubijania, złoty brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 52 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto czekoladowe (z wariacją Sacher Torte i czekoladowym Ganache), Czekoladowy Tort Ganache, oraz Orzechowy Tort Czekoladowy Z Ganache Espresso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zmielić orzechy i cukier w procesorze.
Dodać białka i dobrze zmiksować. DO AHEAD można zrobić 3 dni do przodu.
Przenieść do małej miski, przykryć i przechowywać w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło o średnicy 8 cali springform pan. Dno patelni z pergaminem; papier maślany.
Umieść czekoladę w średniej metalowej misce ustawionej na rondlu z gotującą się wodą i mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Zdjąć z wody. Chłodna czekolada do letniej.
Środek 1/3 szklanki pasty pistacjowej i przenieść do małej miski (przykryć i rezerwy do innego użycia).
Pozostałą pastę pistacjową umieścić w dużej misce; dodać masło. Używając miksera elektrycznego, ubijaj aż do wymieszania. Ubić w żółtkach, następnie roztopioną czekoladę. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubij białka z solą w innej dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 2 łyżki cukru, ubijając, aż utworzą się jędrne szczyty. Przesiać brązowy cukier i złożyć. Za pomocą elastycznej gumowej szpatułki, złożyć mieszaninę białka jaj w mieszaninę czekolady w 4 dodatkach; przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec torte, aż środek jest lekko dmuchany i tester włożony do środka wychodzi z pewnym cieście nadal dołączone, około 1 godziny. Fajny tort całkowicie w patelni na stojaku. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.
Krem zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę i ubijać, aż będzie gładka. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Wyluzuj. Przewiń przed użyciem.
Torte pokroić w kliny; umieścić na talerzach.
Posypać pistacjami i podawać.