Tort czekoladowo-pistacjowy z ciepłym Ganache czekoladowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu czekoladowo-pistacjowego z ciepłym Ganache czekoladowym. Jedna porcja zawiera 624 kalorie, 12g białka, oraz 51 g tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz półsłodką czekoladę, ciężką śmietanę do ubijania, złoty brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 52 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto czekoladowe (z wariacją Sacher Torte i czekoladowym Ganache), Czekoladowy Tort Ganache, oraz Orzechowy Tort Czekoladowy Z Ganache Espresso dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Drobno zmielić orzechy i cukier w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Orzechy
2
Dodać białka i dobrze zmiksować. DO AHEAD można zrobić 3 dni do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
3
Przenieść do małej miski, przykryć i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło o średnicy 8 cali springform pan. Dno patelni z pergaminem; papier maślany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Patelnia Springform
Piekarnik
2
Umieść czekoladę w średniej metalowej misce ustawionej na rondlu z gotującą się wodą i mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Zdjąć z wody. Chłodna czekolada do letniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Woda
4
Środek 1/3 szklanki pasty pistacjowej i przenieść do małej miski (przykryć i rezerwy do innego użycia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Pistacjowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Pozostałą pastę pistacjową umieścić w dużej misce; dodać masło. Używając miksera elektrycznego, ubijaj aż do wymieszania. Ubić w żółtkach, następnie roztopioną czekoladę. Używając czystych, suchych ubijaczy, ubij białka z solą w innej dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 2 łyżki cukru, ubijając, aż utworzą się jędrne szczyty. Przesiać brązowy cukier i złożyć. Za pomocą elastycznej gumowej szpatułki, złożyć mieszaninę białka jaj w mieszaninę czekolady w 4 dodatkach; przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Białka Jaj
Czekolada
żółtko Jaja
Orzechy Pistacjowe
Masło
Cukier
Sól
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Szpatułka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Patelnia
6
Piec torte, aż środek jest lekko dmuchany i tester włożony do środka wychodzi z pewnym cieście nadal dołączone, około 1 godziny. Fajny tort całkowicie w patelni na stojaku. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
1
Krem zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę i ubijać, aż będzie gładka. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Wyluzuj. Przewiń przed użyciem.