Tort Biedronka
Ciasto Biedronka wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 63 kalorie. Ten przepis służy 12. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz rund lukrecji, przepis czekoladowy ganache, przepis waniliowy krem, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Spróbuj Tort Biedronka, Tort Biedronka, oraz Tort i babeczki z biedronki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze ciasto umieść na 1 kartonowej rund na stojaku nad arkuszem. Gdy ganache jest jeszcze ciepły, polej ciasto. Używając noża do palety, delikatnie przesuń paletę 1 lub 2 razy, aby równomiernie rozprowadzić ganache na górze i tak, aby spływał po bokach i pokrywał je.
Odstawić ciasto, aż ganache się ustawi, około 30 minut do 1 godziny.
Podczas gdy ganache się ustawia, zacznij robić skrzydła.
Pozostałe ciasto przeciąć na pół, wzdłuż.
Pozostałą karton przetnij również na pół i ułóż każdą połowę ciasta na jednej z kartonowych połówek. Używając czerwonego masła i noża do palety, całkowicie zamroź obie połówki. Postaraj się, aby lukier wydaje się być tak gładka, jak to możliwe.
Ułożyć na skrzydłach czarną lukrecję, aby zrobić plamki biedronki.
Gdy ganache jest ustawiony, złóż biedronkę. Pozwól 2 cale z przodu ciasta ganache Na twarz biedronki.
Umieść 2 połówki za 2-calową twarzą z 2 rogami dotykającymi tuż za głową i pod kątem do siebie. Skrzydła powinny być na miejscu, aby Biedronka odleciała.
Umieść wafle cukierków na torcie ganache, aby stworzyć Oczy. Za pomocą małej odrobiny resztek lukier, zabezpieczyć cukierki powlekane czekoladki do wafli, aby źrenice.
Wytnij BAT z lukrecji na żądaną długość i lekko naciśnij ganache, aby utworzyć usta. Użyj pozostałej części Batu lukrecji, aby utworzyć anteny. *** Aby pokroić to ciasto do serwowania, Usuń skrzydełka i pokrój osobno.