Toronto Chicken Shawarma
Toronto Chicken Shawarma wymaga około 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 550 kalorii, 54g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Za 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dość drogie przepis dla fanów middl eastern food. Jeśli masz pod ręką paprykę, przyprawę do grilla, mielony kardamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest doskonałe. Shawarma Djaj -- Chicken Shawarma (Liban -- Bliski Wschód), Shawarma Djaj -- Chicken Shawarma (Liban -- Bliski Wschód), oraz Cynar Toronto są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej grill wewnętrzny lub zewnętrzny, aby uzyskać wysoką temperaturę i lekko naoliwić ruszt.
W misce wymieszaj kolendrę, kminek, kardamon, chili w proszku, przyprawę do grilla, paprykę i kurkumę; wymieszaj sok z 1/2 cytryny, czosnku i 3 łyżek oliwy z oliwek, aby uzyskać pastę. Posmaruj piersi z kurczaka pastą przyprawową.
Grilluj piersi z kurczaka na rozgrzanym grillu, aż soki będą klarowne, a kurczak nie będzie już różowy na środku, około 6 minut z każdej strony.
Przenieś kurczaka na talerz i ostudź przez 1 do 2 minut; pokrój cienko.
Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszaj cebulę, czerwoną paprykę i żółtą paprykę z gorącą oliwą z oliwek; dopraw solą i pieprzem. Gotuj, często mieszając, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Wymieszaj jogurt grecki, tahini, sok z pozostałej 1/2 cytryny i pozostałą 1 łyżeczkę oliwy z oliwek w misce na gładką masę; dopraw solą.
Umieść pity na grillu, aż zostaną podgrzane i lekko zwęglone na zewnątrz, około 1 minuty z każdej strony. Aby złożyć każdą kanapkę, umieść pokrojonego kurczaka na każdej picie; na wierzch z odrobiną mieszanki pieprzu i dobrą porcją jogurtowego sosu tahini.