Tonato Wieprzowe
Pork Tonnato to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 1390 kalorii, 198 g białka i 54 g tłuszczu. Za 8,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 59% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, koszerną sól i pieprz, tuńczyka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 84% wyniku, co jest wynikiem super. Podobne przepisy to Kurczak Tonnato, Tonnato Dip i Indyk Tonnato.
Instrukcje
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem, następnie obsmażyć ją ze wszystkich stron, około 5 minut.
Przełożyć na talerz. Zmniejsz ogień do średnio niskiego; dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, szalotkę i marchewkę na patelnię i smaż, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Dodać szałwię i wino i doprowadzić do wrzenia. Włóż wieprzowinę z powrotem na patelnię razem z tuńczykiem i kaparami. Przykryj i gotuj, aż termometr włożony do wieprzowiny pokaże 150, 10 do 15 minut.
Przenieś wieprzowinę na deskę do krojenia i odstaw na około 5 minut.
W międzyczasie wyrzuć szałwię, a pozostałą zawartość patelni przełóż do blendera.
Dodać zarezerwowany olej z tuńczyka, majonez, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku; puree, aż będzie gładkie.
Pokrój wieprzowinę w plasterki i rozłóż pomiędzy talerzami. Polać sosem i zieleniną, doprawić solą i pieprzem oraz posypać większą ilością kaparów. Na porcję: kalorie 485; Tłuszcz 30 g (nasycony 5 g); Cholesterol 103 mg; Sód 744 mg; Węglowodany 12 g; Błonnik 2 g; Białko 36 g