Tonato Wieprzowe

Tonato Wieprzowe
Pork Tonnato to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 1390 kalorii, 198 g białka i 54 g tłuszczu. Za 8,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 59% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, koszerną sól i pieprz, tuńczyka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 84% wyniku, co jest wynikiem super. Podobne przepisy to Kurczak Tonnato, Tonnato Dip i Indyk Tonnato.

Instrukcje

1
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem, następnie obsmażyć ją ze wszystkich stron, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zalane Oliwą, Odsączone, Zachowując 2 łyżki OliwyZalane Oliwą, Odsączone, Zachowując 2 łyżki Oliwy
2 Małe Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)2 Małe Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)
Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Szalotki, Grubo Posiekane2 średnie Szalotki, Grubo Posiekane
2
Przełożyć na talerz. Zmniejsz ogień do średnio niskiego; dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, szalotkę i marchewkę na patelnię i smaż, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać szałwię i wino i doprowadzić do wrzenia. Włóż wieprzowinę z powrotem na patelnię razem z tuńczykiem i kaparami. Przykryj i gotuj, aż termometr włożony do wieprzowiny pokaże 150, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Przenieś wieprzowinę na deskę do krojenia i odstaw na około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
W międzyczasie wyrzuć szałwię, a pozostałą zawartość patelni przełóż do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać zarezerwowany olej z tuńczyka, majonez, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku; puree, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
7
Pokrój wieprzowinę w plasterki i rozłóż pomiędzy talerzami. Polać sosem i zieleniną, doprawić solą i pieprzem oraz posypać większą ilością kaparów. Na porcję: kalorie 485; Tłuszcz 30 g (nasycony 5 g); Cholesterol 103 mg; Sód 744 mg; Węglowodany 12 g; Błonnik 2 g; Białko 36 g
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
ZieloniZieloni
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
8
Fot. Antonis Achilleos
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Magazyn