Tonato Wieprzowe

Tonato Wieprzowe
Pork Tonnato to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 1390 kalorii, 198 g białka i 54 g tłuszczu. Za 8,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 59% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką sok z cytryny, koszerną sól i pieprz, tuńczyka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 84% wyniku, co jest wynikiem super. Podobne przepisy to Kurczak Tonnato, Tonnato Dip i Indyk Tonnato.

Instrukcje

1
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem, następnie obsmażyć ją ze wszystkich stron, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zalane Oliwą, Odsączone, Zachowując 2 łyżki OliwyZalane Oliwą, Odsączone, Zachowując 2 łyżki Oliwy
2 Małe Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)2 Małe Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)
Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)Polędwiczki Wieprzowe (w Sumie Około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Szalotki, Grubo Posiekane2 średnie Szalotki, Grubo Posiekane
2
Przełożyć na talerz. Zmniejsz ogień do średnio niskiego; dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, szalotkę i marchewkę na patelnię i smaż, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać szałwię i wino i doprowadzić do wrzenia. Włóż wieprzowinę z powrotem na patelnię razem z tuńczykiem i kaparami. Przykryj i gotuj, aż termometr włożony do wieprzowiny pokaże 150, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Przenieś wieprzowinę na deskę do krojenia i odstaw na około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
W międzyczasie wyrzuć szałwię, a pozostałą zawartość patelni przełóż do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać zarezerwowany olej z tuńczyka, majonez, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku; puree, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Cienki-Cienki-
7
Pokrój wieprzowinę w plasterki i rozłóż pomiędzy talerzami. Polać sosem i zieleniną, doprawić solą i pieprzem oraz posypać większą ilością kaparów. Na porcję: kalorie 485; Tłuszcz 30 g (nasycony 5 g); Cholesterol 103 mg; Sód 744 mg; Węglowodany 12 g; Błonnik 2 g; Białko 36 g
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
ZieloniZieloni
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
8
Fot. Antonis Achilleos
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Magazyn