Toisan-Style Joong

Toisan-Style Joong
Need a bezglutenowe, bezmleczne i FODMAP friendly hor d ' oeuvre? Toisan w stylu Joong może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 15 i kosztuje $6.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 600 kalorii. Jeśli masz dziecko krewetki, fasola mung, olej canolan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Lepki ryż zawinięty w liście bambusa (Joong lub Zhongzi), Jagnięcina w stylu kaszmiru-ten indyjski styl jagnięciny to prawdziwa uczta, wszyscy będą myśleć, że jesteś kucharzem dla smakoszy, oraz Indiana Style Chili - można zrobić Midwest stylu chili z tego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Śledź przepis na solankowe jaja kaczki. Jeśli używasz gotowanych solonych żółtek kaczki, przejdź do kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
Jaja KaczeJaja Kacze
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Cała KaczkaCała Kaczka
2
Postępuj zgodnie z przepisem, aby wyleczyć brzuch wieprzowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
1
Umieść co najmniej połowę opakowania liści joong w dużym pojemniku i przykryj całkowicie zimną wodą. Moczyć liście przez dwadzieścia cztery godziny, zmieniając wodę dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Umieść liście joong w dużym garnku lub holenderskim piekarniku. Przykryć wodą i umieścić na piecu na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniego i gotować przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
3
Odcedzić liście i spłukać zimną wodą. Za pomocą szczotki warzywnej weź jeden liść i szoruj z każdej strony i ponownie spłucz pod bieżącą wodą. Przyciąć łodygi za pomocą nożyc kuchennych i wyrzucić. Powtarzaj, aż wszystkie liście zostaną szorowane, spłukane i przycięte. Odstawić durszlak i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
4
Dla lap cheong: spłucz lap cheong pod zimną bieżącą wodą i spuść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
5
Przeciąć każde okrążenie cheong na pół w poprzek. Podziel każdą połowę wzdłużnie dwa razy na ćwiartki (z każdego okrążenia należy wyciągnąć po 8 sztuk). Odstawić.
6
Dla utwardzonego brzucha wieprzowego: opłucz brzuch wieprzowy pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć nadmiar soli. Osuszyć ręcznikami papierowymi i pokroić w paski o szerokości 1/2 cala wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Wytnij każdy pasek na 1-calowe kawałki. Odstawić.
1
Każde żółtko przeciąć na pół i odstawić na bok. Jeśli używasz surowego solonego żółtka kaczki: Oddziel białka od żółtek. Rezerwy białka do innego użytku (będą przechowywać przez 1 miesiąc w lodówce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Jaja KaczeJaja Kacze
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2
Żółtka przeciąć na pół za pomocą lekko naoliwionych nożyc kuchennych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1
Umieść krewetki i przegrzebki w oddzielnych małych miseczkach. Umyć trzy razy w odpływie zimnej wody. Przykryć całkowicie wodą i pozostawić do namoczenia przez piętnaście minut. odcedzić i odstawić. Przegrzebki pokroić w paski i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Umieść ryż w sitku o drobnych oczkach. Spłucz pod zimną bieżącą wodą, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Przenieść do dużej miski i przykryć całkowicie zimną wodą. Pozostawić do moczenia 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dobrze spuścić i przenieść do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Fasolę ułożyć w sitku o drobnych oczkach. Spłucz pod zimną bieżącą wodą, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Dodać olej roślinny i sól i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
(duża Tuba)(duża Tuba)
3
Dodać fasolę mung do ryżu i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola MungFasola Mung
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4
Aby złożyć: weź dwa całe liście joong o mniej więcej tej samej wielkości. Upewnij się, że w liściach nie ma łez ani rozdarć. Liście powinny zakrzywiać się w tym samym kierunku. Weź jeden liść joong w każdej ręce trzymając go poziomo przed sobą, upewniając się, że końce pasują do siebie. Krawędź jednego liścia nakładają się na środkowy grzbiet drugiego liścia. Przytrzymaj nakładające się liście kciukiem na środku liści i złóż na pół.
5
Złóż dolną pół cala liścia do góry i pod kciukiem, aby utworzyć kieszeń wewnątrz liści dla joong. Przytrzymaj złożone liście w jednej ręce, a następnie użyj drugiej ręki, aby otworzyć liście, aby zrobić kieszeń w środku.
6
Trzymając mocno liście, umieść 3 łyżki mieszanki ryżu w kieszeni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
7
Dodaj raz kawałek peklowanego brzucha wieprzowego, pół żółtka jaja, trzy krewetki, trzy przegrzebki nici i jeden kawałek lap cheong do środka ryżu. Przykryć nadzieniem kolejne 3 łyżki ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
8
Dodaj trzeci liść joong, owijając go wokół góry dwóch liści, aby zwiększyć wysokość joong. Użyjesz tego liścia do zamknięcia wszystkiego.Weź zewnętrzną krawędź trzeciego liścia i złóż go w kierunku środka, uszczelniając joong. Joong powinien być teraz zapieczętowany na jednym końcu i otwarty na drugim.
9
Wygładzić liście w kierunku otwartego końca, a następnie zebrać wszystkie końce, złożyć je w kierunku środka i przytrzymać kciukiem. Bądź twardy, ale nie rozrywaj ani nie rozrywaj liści. Jeśli liście łzawią, zacznij od nowa. Zabezpieczyć sznurkiem kuchennym, wykonując kilka pętli wokół joong i zabezpieczając węzłem. Pat zakończył joong z rękami po obu stronach do kompaktu. Powtarzaj, aż liście joong i wypełnienie zostaną zakończone. Nadmiar liści joong można suszyć w temperaturze pokojowej na stojaku chłodzącym drut i ponownie wykorzystać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
10
Warstwa wykończona joong w dużym pojemniku i przykryć wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Umieścić na piecu na dużym ogniu, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średniego. Gotować przez 2 1/2 godziny, uzupełniając garnek wrzącą wodą, aby utrzymać Joong zanurzony i obracając joong co godzinę, aby promować równomierne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
12
Usuń joong i spuścić w durszlak ustawić w zlewie. Odstawić na dziesięć minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
13
Pokrój paczki i podawaj natychmiast z sosem sojowym.Extra joong może być przechowywany w lodówce przez okres do jednego tygodnia lub w zamrażarce przez kilka miesięcy. Aby podgrzać, umieść w gotującej się wodzie, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia21
Magazyn