Tofu Z Chili
Tofu z Chili może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.15 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 357 kalorii, 11g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz sos chili, cebula, papryka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantne Tofu Chili, Słodka Sałatka Z Chili Tofu, oraz Chili Czosnek Tofu Miski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz Jak to jest zrobione
Na początek, pokroić tofu na 1 calowe kawałki w kształcie rombu.
Kawałki tofu zwijamy w mąkę kukurydzianą.
Teraz smażyć je w gorącym oleju na średnim ogniu, aż krawędzie zaczną brązowieć.
Wyjąć z woka, osuszyć na papier chłonny i odstawić na bok.
Zmiksuj 1 łyżkę mąki kukurydzianej (tyle zostanie) w ćwierć szklanki wody.
Cebulę obrać i pokroić w grube plasterki.
Czosnek obrać, umyć i zmiażdżyć.
Umyć, połówki, odkostnić nasiona i pokroić paprykę w grube paski.
Dodać czosnek i smażyć przez minutę.
Dodaj zielone chilli, cebulę i paprykę.
Dodaj sól, pieprz w proszku, sos sojowy i sos chili.
Wymieszaj zmiksowaną mąkę kukurydzianą.
Gotować na dużym ogniu, mieszając, aż sos zgęstnieje płaszcz tofu i warzyw.
Serwuj od razu z gorącymi rotis lub naan lub parathas, a nawet kulchas!
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Avinyo Cava Reserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Avinyo Cava Reserva
Jasne białe owoce łączą się z nutami tostów. Na podniebieniu wino jest świeże i żywe. Pary z porem, kiełbasą, romesco, pomidorami, aïoli.