Toffi Kawowe"Ciasto"
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj kawy toffi "Pie". Ten przepis służy 6 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz rum, krispies ryżowe, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Toffi Kawowe, Toffi Kawowe, oraz Toffi Kawowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować cukier w suchej małej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel, 2 do 3 minut.
Zdjąć patelnię z ognia, a następnie natychmiast wymieszać z ryżem Krispies i szybko przenieść do springform pan, rozprowadzając równomiernie na dnie i wygładzając górę z tyłu małej łyżki. (Jeśli używasz pie plate, lekko naciśnij crust up side of plate.)
Posypać posiekaną czekoladę równomiernie na ciepłej skórce do stopienia, a następnie rozprowadzić roztopioną czekoladę tylną łyżką, aby pokryć skórkę. Ostudzić, aż czekolada stwardnieje.
Rozpuścić kawę rozpuszczalną w 2 łyżkach mleka w małej misce, następnie wymieszać żelatynę i odstawić.
Zmiksować skrobię kukurydzianą i pozostałe 1 * szklanki mleka w 1 1/2 - do 2-quart ciężkiego rondla i doprowadzić do duszenia na małym ogniu, stale mieszając (zajmie to około 15 minut; 1% mleka zsiadłe łatwo, jeśli podgrzewa się zbyt szybko). Nadal dusić, mieszając, 2 minuty.
Wyjąć z ognia, następnie dodać mieszaninę żelatyny, czekoladę, brązowy cukier i rum, ubijając do gładkości, około 1 minuty.
Przenieść mieszaninę do metalowej miski ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą. Chłodne nadzienie, stale ubijając (aby żelatyna nie ustawiała się nierównomiernie), tylko do temperatury pokojowej, 3 do 5 minut, a następnie zalać skórką na patelni. Chłód, pod przykryciem, aż do Ustawienia, około 3 godzin.
Ubij śmietanę z brązowym cukrem za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu utrzymuje sztywne szczyty. Rozpuszczamy kawę rozpuszczalną w rumie i składamy na śmietanę.
Rozłóż równomiernie na schłodzonym kremie, następnie cienkim ostrym nożem wokół krawędzi "ciasta" i usuń stronę patelni.
Ciasteczka mogą być wykonane 2 dni wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku.
Każda porcja, w tym Dekoracja, zawiera około 280 kalorii i 12 gramów tłuszczu.