Toffi Blondies z sosem Whiskey-Karmel
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj toffi Blondies z sosem Whiskey-Karmel. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Ten przepis służy 24. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, bitej śmietany, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Czekoladowe ciasto Whiskey Bundt z sosem Whiskey Caramel, Karmel Jabłko Toffi Blondies, oraz Apple Whiskey Crisp z sosem Whiskey Caramel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić sos karmelowy, w rondlu 1-ćwiartkowym wymieszaj cukier, 1/3 szklanki wody i sok z cytryny.
Podgrzać na średnim ogniu, aż utworzą się pęcherzyki i mieszanina będzie się gotować. Nie mieszać, ale od czasu do czasu podnosić rondel z ognia i bardzo delikatnie obracać mieszaninę podczas podgrzewania cukru. Za około 10 minut cukier zacznie karmelizować; oprzyj się pokusie mieszania. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina uzyska bogaty, ciemny bursztynowy kolor.
Natychmiast i bardzo ostrożnie wymieszaj whisky.
Dodać śmietanę do ubijania; wymieszać, aby połączyć. Gotować na średnim ogniu około 10 minut, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje.
Aby blondies, rozgrzać piekarnik do 177°, Jeśli za pomocą szklanego naczynia do pieczenia lub błyszczący metalowy patelni (325F dla ciemny lub nonstick Metal patelni). Spryskaj dno tylko naczynia do pieczenia 13x9 cali lub patelni z natryskiem do gotowania.
W dużej misce, wymieszać ciasto wymieszać, masło, 2 łyżki wody i jajka. Wmieszaj kawałki toffi.
Rozprowadzić mieszaninę równomiernie w naczyniu do pieczenia. Dokładnie skropić około jednej trzeciej sosu karmelowego równomiernie na wierzchu mieszaniny.
Piec 20 do 25 minut lub aż krawędzie będą złociste. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Skropić kolejną jedną trzecią sosu karmelowego nad batonami; odstawić pozostałą jedną trzecią sosu do późniejszego użycia.
Niech batony stoją około 30 minut lub do karmelu jest ustawiony.
Przetnij pręty na 6 rzędów po 2 rzędach; następnie przetnij każdy pręt po przekątnej na pół, tworząc Trójkąty.