Tiramisu Parfait
Przepis Tiramisu Parfait jest gotowy w około 3 godziny i 20 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 354 kalorie, 5G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz angel food cake, natychmiastową kawę w proszku bezkofeinową, słodzik Splenda ® no calorie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Pick-Me-Up, Tiramisu Protein Parfait, Owoce i jogurt Parfait przepis (winogrona i musli Parfait), oraz Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy.
Instrukcje
Pokrój angel food cake na 1-calowe kostki. Odstawić.
Rozpuścić kawę rozpuszczalną w gorącej wodzie. Schłodzić w lodówce.
Połącz mascarpone z serem śmietankowym w misce. Beat until smooth.
Dodaj 2 łyżki kawy, ciemnobrązowy cukier, granulowany słodzik SPLENDA® i wanilię.
Dobrze wymieszać. Odstawić.
Wlać zimną kawę do patelni o wymiarach 9X13 cali.
Złóż Tiramisu: szybko zanurz połowę kawałków ciasta Angel food w kawie.
Natychmiast wyjąć i umieścić w średniej szklanej misce.
Rozłóż połowę mieszanki serowej na wierzchu.
Posypać 1 łyżeczką kakao w proszku. Powtórz z pozostałym ciastem Angel food, mieszaniną sera i kakao.
Przykryć i schłodzić przez trzy godziny lub przez noc przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.