Tiramisu Italiano
Przepis Tiramisu Italiano może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny i 47 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 633 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka naturalnego ekstraktu z wanilanu, ladyfingers, marsala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tiramisu Italiano, Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, oraz Kurczak Italiano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żółtka z cukrem zmiksować w żaroodpornej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody.
Dodać 1/3 szklanki marsala i nadal ubijać, aż mieszanina jest gęsta i podwojona w objętości. To jest w zasadzie zabaglione.
Zdjąć z ognia. Mieszaj w mascarpone aż do całkowitego wymieszania.
W schłodzonej misce ubijamy śmietanę do miękkich szczytów. Ułożyć bitą śmietanę do masy mascarpone, aby rozjaśnić.
W małym rondlu połącz espresso, czekoladę, rum, wanilię i pozostałe 2 łyżki Marsali.
Delikatnie podgrzać i wymieszać, aby rozpuścić czekoladę. Następnie schłodzić mieszaninę, aby ją ochłodzić, około 15 minut. Szybko zanurz każdą ladyfinger w schłodzonej mieszance kawy i ułóż w jednej warstwie na szklanej patelni do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. Nie mocz ciasteczek, bo staną się zbyt wilgotne.
Rozprowadzić 1/2 kremu mascarpone równomiernie szpatułką na wierzchu zanurzonej łyżeczki. Powtórz z drugą warstwą zanurzonych ladyfingers i pozostałym kremem mascarpone.
Wierzch posypać proszkiem kakaowym. Przechowywać w lodówce przez 2 godziny przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 48 dolarów.
![Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione]()
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.