Tiramisu
Tiramisu może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 620 kalorii, 9g białka, oraz 51 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ser mascarpone, marsalę, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu wymieszać cukier, 2 szklanki śmietany, a następnie 4 składniki. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 20 minut lub aż zgęstnieje. Całkowicie fajne. Wyrzucić waniliową fasolkę; ostudzić.
Wymieszaj razem espresso i Marsalę. Zanurz każdą ladyfinger w mieszance kawy i umieść w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali.
Wlać mascarpone mieszaninę na ladyfingers.
Pozostałą 1 szklankę śmietany ubijać z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż się spieni; stopniowo dodawać cukier puder, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów. Łyżka masy mascarpone i posypać kakao. Przykryć i schłodzić 2 godziny.
Uwaga: Espresso można przygotować mieszając razem 1 szklankę gorącej wody i 1/2 szklanki zmielonej kawy expresso.
Odstawić na 5 minut; przelać przez sitko z siatki drucianej wyłożone filtrem do szklanej miarki, odrzucając podstawy. Środek 3/4 szklanki.
Uwaga: użyliśmy Bellino Savoiardi ladyfingers.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto