Tiramisu wymaga z grubsza 12 godzin i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 11g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Za 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką biszkopty, cukier cukierniczy, rum i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Klasyczne Tiramisu i bez kawy czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu, Tiramisu, oraz Tiramisu.
Instrukcje
1
Ubijaj żółtka i cukier w misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę do ubijania na wysokich obrotach przez około 5 minut lub do uzyskania bardzo gęstej i jasnożółtej konsystencji. Zmniejsz prędkość do średniej i dodaj 1/4 szklanki rumu, 1/4 szklanki espresso i mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
żółtko Jaja
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Cukier
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Winegret Z Wermutu
2
Ubijaj, aż będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Połącz pozostałe 1/4 szklanki rumu i 1 1/4 szklanki espresso w płytkiej misce. Zanurz 1 stronę każdego biszkoptu w mieszance espresso/rumu i wyłóż spód naczynia o wymiarach 9 na 12 na 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
4
Wlej równomiernie połowę mieszanki kremu espresso na wierzch. Zanurz 1 stronę pozostałych biszkoptów w mieszance espresso/rumu i umieść je w drugiej warstwie w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Krem
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty
Miód Cytrusowy
5
Wlej resztę kremu espresso na wierzch. Wygładź górę i przykryj folią. Wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Krem
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
6
Przed podaniem posyp wierzch ogoloną czekoladą i posyp lekko cukrem cukierniczym, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Czekolada
7
Uwagi: aby przygotować espresso do tego przepisu w elektrycznym ekspresie do kawy kroplowej, użyj wystarczającej ilości wody na 4 filiżanki kawy plus 1/3 szklanki mielonego espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Espresso
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Kawa
Woda
8
Savoiardi i mascarpone można znaleźć we włoskim sklepie specjalistycznym.