Tiramisu

Tiramisu
Tiramisu wymaga z grubsza 12 godzin i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 11g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Za 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką biszkopty, cukier cukierniczy, rum i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Klasyczne Tiramisu i bez kawy czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu, Tiramisu, oraz Tiramisu.

Instrukcje

1
Ubijaj żółtka i cukier w misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę do ubijania na wysokich obrotach przez około 5 minut lub do uzyskania bardzo gęstej i jasnożółtej konsystencji. Zmniejsz prędkość do średniej i dodaj 1/4 szklanki rumu, 1/4 szklanki espresso i mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
żółtko Jajażółtko Jaja
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
CukierCukier
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Ubijaj, aż będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Połącz pozostałe 1/4 szklanki rumu i 1 1/4 szklanki espresso w płytkiej misce. Zanurz 1 stronę każdego biszkoptu w mieszance espresso/rumu i wyłóż spód naczynia o wymiarach 9 na 12 na 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół PintySterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Wlej równomiernie połowę mieszanki kremu espresso na wierzch. Zanurz 1 stronę pozostałych biszkoptów w mieszance espresso/rumu i umieść je w drugiej warstwie w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
KremKrem
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół PintySterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
5
Wlej resztę kremu espresso na wierzch. Wygładź górę i przykryj folią. Wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
KremKrem
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Przed podaniem posyp wierzch ogoloną czekoladą i posyp lekko cukrem cukierniczym, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CzekoladaCzekolada
7
Uwagi: aby przygotować espresso do tego przepisu w elektrycznym ekspresie do kawy kroplowej, użyj wystarczającej ilości wody na 4 filiżanki kawy plus 1/3 szklanki mielonego espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone EspressoMielone Espresso
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
KawaKawa
WodaWoda
8
Savoiardi i mascarpone można znaleźć we włoskim sklepie specjalistycznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn