Kurczak pieczony miodowo-musztardowy z bąbelkami i piszczałką
Miodowo-musztardowy pieczony kurczak z bubble & squeak to danie główne, które serwuje 4. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 716 kalorii, 43g białka, oraz 42g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać masło, dymka, kapusta włoska, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Bubble and Squeak, Bubble And Squeak, oraz Luxe Bubble and Squeak.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Cebulę i marchew gotujemy przez 4 min.
Odcedzić, a następnie wrzucić z olejem do puszki do pieczenia. Kurczaka posmarować 1 łyżką masła i wszystko dobrze doprawić. Pieczemy przez 1 godzinę, mieszając warzywa raz lub dwa razy podczas gotowania.
Tymczasem kapustę i dymkę ugotować w 1 łyżce masła na patelni do miękkości. Wymieszać z zacierem, doprawić, a następnie uformować na 4 ciasta. Odstawić.
Kiedy czas się skończy, sprawdź, czy kurczak jest ugotowany. Jeśli tak, wymieszaj musztardę i miód, skrop kurczaka i piecz przez 5 minut więcej.
Wyjąć i pozostawić do odpoczynku.
W międzyczasie roztopić pozostały 1 łyżkę masła na patelni nieprzywierającej. Smażyć ciasta przez 4-5 minut lub z każdej strony, aż będą złote i gorące.
Jeśli chcesz, usuń jedną całą pierś i jedną nogę z kurczaka, aby go ochłodzić, przykryć i schłodzić, aby następnego dnia użyć w zimowej sałatce (patrz "dobrze smakuje"). Pokrój resztę kurczaka i podawaj z sokami do gotowania, warzywami i bubble & squeak.