Tiramisu
Tiramisu może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 775 kalorii. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka cukru, brandy, mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu.
Instrukcje
Wymieszać kawę i brandy razem i odstawić.
Nad podwójnym kotłem ubijaj żółtka i cukier, aż mieszanina rozjaśni kolor i utworzy wstążki, gdy trzepaczka zostanie podniesiona z garnka. Pozostawić do ostygnięcia 5 minut.
Ubić białka na sztywne szczyty. Złożyć mascarpone do mieszaniny żółtka 1/4 na raz. Mieszankę mascarpone-żółtko złożyć na białka i odstawić.
Połóż savoiardi wzdłuż wnętrza kieliszków aż do dna, wykładając całą szklankę, zachowując 6 savoiardi do późniejszego użycia. Używając pędzla do ciasta, pomaluj ciasteczka mieszanką espresso i brandy. 1/3 każdej szklanki napełnij mascarpone i posyp połamaną czekoladą.
Ułóż 1 Pozostałe ciastko na środku każdego kielicha i pomaluj mieszanką kawy. Napełnij każdą szklankę pozostałą mieszaniną mascarpone, posypując każdą ogoloną czekoladą.
Podawać w temperaturze pokojowej.
* OSTRZEŻENIE O SUROWYM JAJKU
Kuchnie Food Network sugerują ostrożność w spożywaniu surowych i lekko ugotowanych jaj ze względu na niewielkie ryzyko salmonelli lub innej choroby przenoszonej przez żywność. Aby zmniejszyć to ryzyko, zalecamy używanie wyłącznie świeżych, odpowiednio schłodzonych, czystych jaj klasy A lub AA z nienaruszonymi skorupkami i unikanie kontaktu między żółtkami lub białkami a skorupką.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon