Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą Tomatillo

Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą Tomatillo
Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą Tomatillo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, ząbek czosnku, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą, Tilapia z mąki kukurydzianej z czarną fasolą i salsą, oraz Sałatka Z Tilapii Z Mąki Kukurydzianej.

Instrukcje

1
Aby przygotować salsę, połącz pierwsze 6 składników w blenderze; proces do gładkiej. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Aby przygotować ryby, mąkę i mąkę kukurydzianą połączyć w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RybyRyby
3
Połącz 1 łyżkę wody i białka jaja w płytkim naczyniu, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
WodaWoda
4
Posypać obie strony ryby równomiernie solą i chili w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
RybyRyby
SólSól
5
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Ryby zanurzyć w mieszaninie jaj; pogłębiać w mieszaninie mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RybyRyby
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj rybę na patelnię; gotować 2 1/2 protokół z każdej strony lub do rybie płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn