Tilapia pokryta ziołami z cytryną
Tilapia pokryta ziołami z cytryną jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 35g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka ziół, koszerna sól i pieprz, filety z tilapii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tilapia Cytrynowa, Czosnkowa I Ziołowa, Tilapia Powlekana Parmezanem, oraz Tilapia Powlekana Curry.
Instrukcje
Skórkę z cytryny drobno zetrzeć, następnie pokroić w ćwiartki i odstawić.
Na talerzu wymieszać zioła i skórkę z cytryny.
Filety posypać 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i obłożyć obie strony każdego filetu ziołami, dociskając je tak, aby przylegały. W dużym (12-calowy) nonstick patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu do gorąca. Tilapię gotować, aż miąższ będzie nieprzezroczysty i po prostu ugotowany, około 2 minut z każdej strony (pokroić w grubą część filetu, aby sprawdzić).
Tilapię podawać z ćwiartkami cytrynowymi, do wyciskania przy stole. (Uwaga: jeśli podajesz to danie do towarzystwa, możesz chcieć wyciąć kliny z cytryny, która nie została zalana.)
na bazie czterech porcji, kalorii
26, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio