Tilapia pokryta ziołami z cytryną

Tilapia pokryta ziołami z cytryną
Tilapia pokryta ziołami z cytryną jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 35g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka ziół, koszerna sól i pieprz, filety z tilapii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Tilapia Cytrynowa, Czosnkowa I Ziołowa, Tilapia Powlekana Parmezanem, oraz Tilapia Powlekana Curry.

Instrukcje

1
Skórkę z cytryny drobno zetrzeć, następnie pokroić w ćwiartki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
2
Na talerzu wymieszać zioła i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Filety posypać 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i obłożyć obie strony każdego filetu ziołami, dociskając je tak, aby przylegały. W dużym (12-calowy) nonstick patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu do gorąca. Tilapię gotować, aż miąższ będzie nieprzezroczysty i po prostu ugotowany, około 2 minut z każdej strony (pokroić w grubą część filetu, aby sprawdzić).
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Tilapię podawać z ćwiartkami cytrynowymi, do wyciskania przy stole. (Uwaga: jeśli podajesz to danie do towarzystwa, możesz chcieć wyciąć kliny z cytryny, która nie została zalana.)
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1
Rozmiar
2
na bazie czterech porcji, kalorii
1
195, tłuszcz
2
10, Kalorie Tłuszczowe
1
85, Tłuszcze Nasycone
2
2, białko
3
26, Tłuszcz Jednonienasycony
4
5, węglowodany
5
250, Cholesterol
6
90, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
1, Tłuszcz Wielonienasycony
2
1, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapian w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Magazyn