Tilapia po chińsku marynowana soją ze świeżym imbirem i cebulką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc daj sojową marynowaną chińską Tilapię ze świeżym imbirem i szalką. Ten pescatariański przepis służy 5 i kosztuje 3,38 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 36g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis z Feast on the Cheap ma 2 fanów. Jeśli masz sos sojowy, kolendra, tilapia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chińska zupa ryżowa z kurczakiem i imbirem, Marynowane karczochy dla niemowląt z koperkiem i świeżym imbirem, oraz Kurczak W Stylu Bulgogi Marynowany Imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W szklanej patelni do pieczenia ułóż marynowaną rybę i piecz przez 15-17 minut, aż będzie łuszcząca się i złocista.
Podgrzać sos na średnim ogniu i dodać posiekane szalotki, doprowadzić do wrzenia, a następnie od razu gotować na wolnym ogniu przez około 1 minutę.
Łyżkę sosu na tilapii, udekorować kolendrą i podawać na gorąco.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.