Tilapia Pieczona
Pieczona Tilapia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $14.69 za porcję. Jedna porcja zawiera 1443 kalorie, 167g białka, oraz 73g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz filety tilapia, seler, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Recipezaar. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Cała Pieczona Tilapia, Tilapia Pieczona, oraz Tilapia Pieczona.
Instrukcje
Podsmażyć seler, cebulę i paprykę na maśle, aż warzywa zmiękną.
Dodaj mąkę, sól, pieprz, estragon, bazylia i mleko, mieszając do wymieszania.Gotować sos, aż zgęstnieje, ciągle mieszając.Obniżyć ogień i dodać ser, mieszając, aż ser po prostu topi. Nie gotuj sera, bo zrobi się ciągliwy.Filety tilapii opłukać w zimnej osolonej wodzie, następnie osuszyć i osuszyć.Ułóż rybę w jednej warstwie w podłużnym naczyniu do pieczenia.Łyżka sosu na wszystko.
Piec w temperaturze 218° przez 8 do 10 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować po przetestowaniu widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku