The ultimate makeover: coffee walnut cake
Ostateczny makeover: kawa orzech ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 349 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga orzechów włoskich, mąki samowyzwalającej, mascarpone i Złotego cukru. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 194 stwierdziłoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Spróbuj Ostateczny makijaż: ciasto marchewkowe, Makeover Okruchy Ciasto Kawowe, oraz Makeover Maple Coffee Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Olej i dno okrągłe 20cm (głębokość 6cm) luźne dno cyny. Do ciasta wymieszać kawę z 2 łyżeczkami ciepłej wody i odstawić. Przełóż mąkę do dużej miski. Wymieszaj proszek do pieczenia, zmielone migdały, oba cukry (palcami zetrzyj grudki z muscovado) i orzechy włoskie, a następnie zanurz w środku.
Do zanurzenia włóż jajka, jogurt, olej i mieszankę kawy i wymieszaj mieszankę drewnianą łyżką, aby wszystko było równomiernie wymieszane. Łyżka mieszanki do puszki, wygładzić górę, aby ją wyrównać, a następnie piec przez 40-45 minut, lub do momentu, gdy szpikulec włożony do środka ciasta wyjdzie czysty.
Ciasto ostudzić na krótko w blaszce, następnie odkręcić i odkleić papier podszewkowy. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia podczas wykonywania nadzienia i lukru.
Zrobić syrop do nadzienia: do małego, ciężkiego rondla włożyć cukier i kawę, a następnie wlać 3 łyżki wody.
Delikatnie podgrzać, mieszając, aby cukier się rozpuścił. Po rozpuszczeniu, podnieść ogień, a następnie gotować na szybko toczenia wrzenia przez około 2-3 min, aż zgęstnieje i syropy.
Wlać do małej miski żaroodpornej i odstawić do ostygnięcia. Gdy zimno powinno być konsystencja melasy.
Tymczasem Zakończ napełnianie i zrób lukier. Ubić mascarpone, kwark, cukier puder i wanilię, aż będą gładkie, a następnie wymieszać z zimnym syropem kawowym. Odstawić. Do lukru przesiać cukier puder do miski.
Wymieszaj kawę z 1 łyżką ciepłej wody, wymieszaj ją z cukrem pudrem kremowym z około 1 łyżeczką wody, aby uzyskać gładki, gęsty, ale nadający się do smarowania lukier. Ciasto podzielić na 3, a następnie kanapkę z powrotem razem z nadzieniem.
Rozłóż lukier na wierzchu, rozrzuć posiekane orzechy włoskie i pozostaw do Ustawienia. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto można połączyć ze śmietankowym Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "