The Creamiest Aioli
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać creamiest Aioli spróbować. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 276 kalorii, 2G białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pieprz, olej z pestek winogron, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj The Creamiest Aioli, Creamiest Kasza Kiedykolwiek, oraz Świeże zioła Aïoli z warzywami wiosennymi / Le Grand AÏOLI dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zasłoń ręcznik kuchenny na małym rondlu; Ustaw małą metalową miskę na (to przytrzyma miejsce bowlin).
W metalowej misce ubić żółtko*, czosnek, 1/4 łyżeczki soli i 2 łyżeczki wody.
Stale ubijając, powoli mżąc w winogronacholej, 1 łyżeczka na raz, aż sos się zagęści i zemulguje.
Stale ubijając, dodawać oliwę w powolnym, stałym strumieniu. Wymieszać w cayenne; doprawić aioli sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
* Surowe jajko nie jest zalecane dla niemowląt,osób starszych, kobiet w ciąży, osób z osłabioną odpornością ... lub osób, które nie lubią surowych jaj. Ale nie będą musieli całkowicie rezygnować z tego aioli. Wystarczy użyć pasteryzowanego żółtka.