Thai Rice Curry with Herbed Chicken (Khao Mok Gai)

Thai Rice Curry with Herbed Chicken (Khao Mok Gai)
Thai Rice Curry z Herbed kurczaka (Khao Mok Gai) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 694 kalorie, 34g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 162 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać liść laurowy, brązowy ryż jaśminowy, długie chiles i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać brązowy ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Brązowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Tajska Kokosowa Zupa Curry (Kurczak Khao Soi), Tajska Zupa Z Makaronem Z Kurczaka Curry (Khao Soi), oraz Khao Tom Tajska Zupa Ryżowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu zagotuj ocet i miód. Często mieszaj, aż miód się rozpuści i gotuj przez 10-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia. Po ostygnięciu dodać ogórek, chiles i kolendrę i dobrze wymieszać. Odstawić na bok, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
OgórekOgórek
Papryka ChiliPapryka Chili
1
Podgrzać mleko kokosowe w dużym rondlu lub naczyniu zapiekanym, które ma pokrywkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj szalotkę, czosnek i imbir i gotuj na małym lub średnim ogniu przez 3-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
3
Dodać kurczaka i podgrzać ogień, aż będzie równomiernie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Dodaj curry i kurkumę w proszku i dobrze wymieszaj, aby równomiernie pokryć kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Cały KurczakCały Kurczak
5
Dodaj ryż, sos sojowy i pastę miso i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MisoMiso
Sos SojowySos Sojowy
RyżRyż
6
Wlać 250 ml wody i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
7
Dodaj strąki kardamonu, liść laurowy i laskę cynamonu. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez 30-35 minut lub aż ryż jest gotowane i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
Liście LauroweLiście Laurowe
RyżRyż
8
Zdjąć z ognia i pozostawić na 10 minut pozostawiając pokrywkę. Po 10 minutach napełnij ryż widelcem i wyrzuć strąki kardamonu, liść laurowy i laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
Liście LauroweLiście Laurowe
RyżRyż
9
Podawać ryż curry na ciepło z ogórkowym smakiem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
RozkoszRozkosz
Curry W ProszkuCurry W Proszku
RyżRyż
10
Inne
11
Przedruk za zgodą Chiva-Som ' s Thai Spa Cuisine przez Szefa Kuchni Paisarna Cheewinsiriwata i jego zespół kulinarny, (C) 2005 (przedruk 2007). Editions Didier Millet Pte LTD dla Chiva-Som International Health Resorts CO., LTD.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsoProso

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
TA 100% struktura Gruner Veltliner jest godna pozazdroszczenia. W połączeniu z chłodną solą z Monterey Bay i 50% fermentacją beczkową profil nadal imponuje swoją złożonością między cierpkimi zielonymi owocami sadu a ziołolecznictwem. Orzeźwiające, świeże wykończenie odzwierciedla klasyczne cechy białego pieprzu Gruner Veltliner i kamienną mineralność z odrobiną zasolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn