Thai Rice Curry with Herbed Chicken (Khao Mok Gai)
Thai Rice Curry z Herbed kurczaka (Khao Mok Gai) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 694 kalorie, 34g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 162 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać liść laurowy, brązowy ryż jaśminowy, długie chiles i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać brązowy ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Brązowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Tajska Kokosowa Zupa Curry (Kurczak Khao Soi), Tajska Zupa Z Makaronem Z Kurczaka Curry (Khao Soi), oraz Khao Tom Tajska Zupa Ryżowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu zagotuj ocet i miód. Często mieszaj, aż miód się rozpuści i gotuj przez 10-15 minut.
Zdjąć z ognia. Po ostygnięciu dodać ogórek, chiles i kolendrę i dobrze wymieszać. Odstawić na bok, aż będzie gotowy do podania.
Podgrzać mleko kokosowe w dużym rondlu lub naczyniu zapiekanym, które ma pokrywkę.
Dodaj szalotkę, czosnek i imbir i gotuj na małym lub średnim ogniu przez 3-5 minut.
Dodać kurczaka i podgrzać ogień, aż będzie równomiernie rumiane.
Dodaj curry i kurkumę w proszku i dobrze wymieszaj, aby równomiernie pokryć kurczaka.
Dodaj ryż, sos sojowy i pastę miso i dobrze wymieszaj.
Wlać 250 ml wody i dobrze wymieszać.
Dodaj strąki kardamonu, liść laurowy i laskę cynamonu. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez 30-35 minut lub aż ryż jest gotowane i miękkie.
Zdjąć z ognia i pozostawić na 10 minut pozostawiając pokrywkę. Po 10 minutach napełnij ryż widelcem i wyrzuć strąki kardamonu, liść laurowy i laskę cynamonu.
Podawać ryż curry na ciepło z ogórkowym smakiem na boku.
Przedruk za zgodą Chiva-Som ' s Thai Spa Cuisine przez Szefa Kuchni Paisarna Cheewinsiriwata i jego zespół kulinarny, (C) 2005 (przedruk 2007). Editions Didier Millet Pte LTD dla Chiva-Som International Health Resorts CO., LTD.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
TA 100% struktura Gruner Veltliner jest godna pozazdroszczenia. W połączeniu z chłodną solą z Monterey Bay i 50% fermentacją beczkową profil nadal imponuje swoją złożonością między cierpkimi zielonymi owocami sadu a ziołolecznictwem. Orzeźwiające, świeże wykończenie odzwierciedla klasyczne cechy białego pieprzu Gruner Veltliner i kamienną mineralność z odrobiną zasolenia.