Thai Red Curry Mussels
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc wypróbuj Tajskie czerwone małże Curry. Na 2,87 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 463 kalorie, 20g białka, oraz 35 g tłuszczu. 7 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, olej arachidowy, trawę cytrynową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać niesłodzone mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Bezglutenowy Wegański Sernik Truskawkowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest niesamowite. Spróbuj Tajskie czerwone Curry z warzywami, Thai Red Curry Mussels, oraz Thai Red Curry Mussels dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim piecu holenderskim na ruszcie grilla, aż się połysk.
Dodaj trawę cytrynową, pastę curry, wino, mleko kokosowe, sos rybny, i sok z limonki i doprowadzić do duszenia, ubijając.
Dodaj małże, przykryj garnek i pozwól parze, aż się otworzy. W ostatniej chwili gotowania, dodać kolendrę i bazylii.
Podawać z holenderskiego pieca do poszczególnych misek, odrzucając trawę cytrynową.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.