Thai Red Curry Kokosowy Kurczak
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Thai Red Curry Coconut Chicken. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 30g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, czosnek, wapno kliny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tajskie czerwone Curry z warzywami, Tajskie curry Kokosowe z kurczakiem, oraz Tajski Kokosowy Kurczak Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj jogurt, rosół z kurczaka, pastę curry, piernik i czosnek, aż dobrze się wymieszają. Odstawić.
W 12-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka; gotować 3 do 4 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w środku.
Dodać masło orzechowe; gotować 1 do 2 minut lub aż kurczak jest dobrze pokryte.
Zmniejszyć ogień do średniej; wymieszać w strąkach grochu i paprykę. Dusić 3 do 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą chrupiące-miękkie. Wymieszać mieszaninę jogurtu; gotować 1 do 2 minut dłużej lub do dokładnie ogrzanego. Doprawić solą i pieprzem.
Posypać kolendrą i podawać z limonką.