Thai Corn Chowder
Przepis tajski kukurydza Chowder może zaspokoić swoje Azjatyckie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 10 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 2392 kalorii, 27g białka, oraz 233g tłuszczu każdy. Na 7,76 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać masło, liście bazylii, pieprz jalapeno, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tajska zupa kukurydziana dla # WeekdaySupper, Thai-Style Crab & Corn Chowder, oraz Tajski Kokosowy Kurczak Kukurydza Chowder.
Instrukcje
Odciąć ziarna kukurydzy; odstawić na bok.
Połącz kolby, 1 szklanka ziemniaków, 1/2 szklanki szalotki, 1 łyżka imbiru, czosnek, ziarna pieprzu i 5 szklanek wody w garnku. Zmiażdżyć trawę cytrynową, jeśli używasz, i dodać do garnka. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 25 do 30 minut.
Około 10 minut przed zakończeniem bulionu roztopić masło na średnim ogniu w oddzielnym garnku.
Dodaj pozostałe 1 szklanka ziemniaków, doprawić solą i gotować, aż lekko miękki, 5 protokół.
Dodaj pozostałe 1 łyżka imbiru i jalapeno; gotować 1 minutę.
Dodaj ziarna kukurydzy; gotować, aż warzywa będą po prostu miękkie, 3 do 4 protokół.
Odcedzić bulion, wyciskając jak najwięcej płynu; wyrzucić ciała stałe.
Dodać 2 szklanki odcedzonego bulionu do ziemniaków i kukurydzy; doprowadzić do wrzenia, przykryć i dusić przez 10 minut.
Dodać mleko kokosowe, bazylię i miętę; doprawić solą. Mieszaj, aż się ugotuje.
Zdjąć z ognia i dodać rzodkiewki, kolendry i sok z limonki. Top z pokrojonym w kostkę pomidorem i pozostałą 1/4 szklanki szalotki i podawać z klinami limonki.
W porcji: kalorie 407; tłuszcz 32 g (nasycony 25 g); Cholesterol 30 mg
Zdjęcia Antonis Achilleos