Texas Deer Chili

Texas Deer Chili
Jeśli masz około 4 godziny i 30 minut spędzić w kuchni, Texas Deer Chili może być świetny bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 6,93 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 39g białka, 8G tłuszczu i w sumie 307 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką paprykę, mielony kminek, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to Amerykańskie danie. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry wynik spoonacular 71%. Słynne Chili z indyka w Deer Valley, Chili z indyka i czarnej fasoli w stylu Deer Valley, oraz 5th Annual Chili Contest: Entry-Texas-Style Chili są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Na dużej patelni na średnim ogniu gotuj dziczyznę, cebulę i czosnek na oleju, aż mięso się zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Przełóż do powolnej kuchenki i wymieszaj z chili, fasolą, bulionem oregano, kminkiem, solą i papryką. Gotuj na średnich 4 do 5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Chili działa naprawdę dobrze z Cava, Shiraz i Grenache. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Sangre de Toro Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Sangre de Toro Cava
Sangre de Toro Cava
Jasnożółty z drobnym i trwałym perlage. Intensywny. Aromaty kwiatów i świeżych owoców w doskonałej harmonii z nutami cytrusowymi i anyżowymi. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże.Piękny jako aperitif lub w połączeniu z rybami i owocami morza.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn