Tetrazzini Wieprzowe
Tetrazzini wieprzowe to amerykański przepis, który serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 50g białka, 23G tłuszczu i w sumie 579 kalorii. Za $2.16 za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 50 minut. Mieszanka bulionu z kurczaka, śmietany, selera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak ogromny wynik spoonacular 38%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Indyk Tetrazzini, Krewetki Tetrazzini, oraz Kurczak Tetrazzini.
Instrukcje
W małym rondelku podsmaż cebulę i seler na maśle do miękkości.
Połącz mąkę i bulion, aż będą gładkie; wmieszaj na patelnię.
Dodaj mleko, liść laurowy, sól cebulową i pieprz. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia. Odrzuć liść laurowy.
Ubij śmietanę, pietruszkę i sok z cytryny.
Umieść spaghetti w natłuszczonym 11-calowym. x 7-w. naczynie do pieczenia; na wierzch z wieprzowiną i białym sosem.
Piec bez przykrycia w 350° przez 30-35 minut lub do musującego.
Odstaw na 5 minut przed podaniem.