Terrina z kaczki z szalotką szkliwioną winem

Terrina z kaczki z szalotką szkliwioną winem
Kaczka Terrina z szalotką oszkloną winem może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz mielone ziele angielskie, pistacje, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Terrina z kaczki z szalotką szkliwioną winem, Glazurowane szalotki z czerwonym winem, oraz Kaczka Terrina Z Figami Z ' My Paris Kitchen dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zamrozić mleko w płytkim naczyniu, skrobając raz lub dwa razy widelcem, aby rozbić kryształy, aż zamarzną, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
2
Wyciągnij skórę z tłuszczu z piersi kaczki palcami, używając noża w razie potrzeby, a następnie przetnij skórę z tłuszczem i mięsem piersi wzdłuż na 1-calowe kawałki, które zmieszczą się w młynku. Schłodzić mięso i skórę tłuszczem, owinięte oddzielnie w folię, w zamrażarce, aż będzie twarde, ale nie zamrożone, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
MięsoMięso
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
NóżNóż
3
Ustaw średnią miskę w większej misce z lodem i zimną wodą pod młynkiem, aby złapać mielone mięso, a następnie podawaj mięso (tylko) przez młynek. Wymień średnią miskę w lodzie na dużą metalową miskę i podawaj mięso przez młynek po raz drugi, dodając łyżki mrożonego mleka. Chłód, przykryty folią, w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
WodaWoda
MięsoMięso
MlekoMleko
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Nakarm skórę kaczki tłuszczem przez młynek dwa razy do miski ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą, a następnie dodaj do zmielonego mięsa kaczki i ustaw miskę w większej misce z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj pozostałe składniki terrine z kaczki do mieszanki mielonej kaczki i wymieszaj rękami lub drewnianą łyżką, aż dobrze się połączą. Chill, pokryte folią, w lodówce co najmniej 8 godzin marynować mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
1
Doprowadzić wino, ocet, cukier, sól, tymianek i liść laurowy do wrzenia w 1 - do 1 1/2-quart ciężki rondel, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie dodać całe szalotki i przykryć powierzchnię płynu okrągłym pergaminem lub papierem woskowym. Szalotki dusić energicznie do miękkości, około 40 minut, następnie przenieść z płynu do gotowania do miski z łyżką szczelinową i wyrzucić gałązkę tymianku i liść laurowy. Jeśli płyn nie jest syropowaty, gotuj do zredukowania do około 1/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
CukierCukier
TymianekTymianek
SólSól
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Zalać szalotką i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Dolna linia i wszystkie boki terryny z grubym (lub caul fat), lekko zachodzącymi krawędziami i pozostawiając 2-calowy zwis na długich bokach. Rozetrzyj część mieszanki kaczki na podszewce fatback, aby pomóc pozostałym przylegać, a następnie zapakuj około dwóch trzecich pozostałej kaczki. Utworzyć szerokie koryto wzdłuż środka z tyłu łyżki. Osadzić osuszone szalotki, rezerwując syrop portowy, spiczaste końce w dół koryta. Zapakuj pozostałą mieszaninę kaczki na wierzch. Zwiń zwis (dodając więcej tłuszczu, jeśli to konieczne), aby całkowicie pokryć wierzch, a następnie przykryć terrynę podwójną warstwą folii. Pleśń Rap mocno na blacie do zwartej terryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
FatbackFatback
SyropSyrop
Cała KaczkaCała Kaczka
PortPort
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Piec terrine w łaźni wodnej, aż termometr włożony ukośnie przez folię co najmniej 2 cale do środka mięsa rejestry 155 do 71°, 13/4 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Wyjąć folię i schłodzić terrynę w formie na stojaku, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Umieścić terrine w formie w oczyszczonej patelni do pieczenia. Umieść kawałek pergaminu lub papieru woskowego na wierzchu terryny, a następnie umieść na wierzchu pergaminu inną formę terryny o tej samej wielkości lub kawałek drewna lub ciężkiego kartonu ciętego, aby zmieścić się wewnątrz formy i owinięty folią. Umieść 2 do 3 (1-funtowe) puszki na terrine lub na drewnie lub tekturze, aby zważyć terrine. Terrine schłodzić na patelni z ciężarami, aż do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 4 godziny. Kontynuuj chłodzenie terryny, z lub bez ciężarów, co najmniej 24 godziny, aby umożliwić rozwój smaków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Uruchom nóż wokół wewnętrznej krawędzi terrine i odstawić w formie na patelni z 1 cala gorącej wody (poluzować dno) 2 protokół. Końcówka terrine mold (trzymając terrine), aby odsączyć nadmiar płynu, następnie odwrócić deskę do krojenia na terrine, ponownie przekształcić terrine na deskę do krojenia i delikatnie wytrzeć poza terrine (fatback) ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
FatbackFatback
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
NóżNóż
PatelniaPatelnia
2
Pozostawić terrine w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem, a następnie pokroić w plastry o grubości 1/2 cala i podawać na talerzach skropionych reserved syropem winnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
WinoWino
3
* Dostępne w dartagnan.com.
1
Terryna może być marynowana (przed pieczeniem) do 24 godzin.Szalotka może być szkliwiona 1 dzień wcześniej i schłodzona, odsłonięta, a następnie schłodzona w płynie do gotowania, przykryta.Terrine trzyma, owinięte w folię i schłodzone, 1 tydzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)11 łyżka suszonego oreganoKoniak lub inna brandyKoniak lub inna brandy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino2Piersi kaczki Mulard * (łącznie 1 3/4 do 2 lb)Piersi kaczki Mulard * (łącznie 1 3/4 do 2 lb)170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 lb cienkie arkusze tłuszczu wieprzowego (bez skórki), wycięte z około 5-przez 8-calowej płyty przez rzeźnika, lub caul tłuszczu1/2 lb cienkie arkusze tłuszczu wieprzowego (bez skórki), wycięte z około 5-przez 8-calowej płyty przez rzeźnika, lub caul tłuszczu1łyżka czerwony ocet winnyjajko, lekko pobitejajko, lekko pobite1Batoniki toffi Heathposiekany świeży majeranek lub 1/8 łyżeczki suszonego, pokruszonegoposiekany świeży majeranek lub 1/8 łyżeczki suszonego, pokruszonego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży tymianek lub 1/4 łyżeczki suszonego, pokruszonegoposiekany świeży tymianek lub 1/4 łyżeczki suszonego, pokruszonego0Batoniki toffi Heathziele angielskie mieloneziele angielskie mielone0Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1Batoniki toffi Heathsól koszerna lub 1/4 łyżeczki soli kuchennejsól koszerna lub 1/4 łyżeczki soli kuchennej791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone71opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge1/2 szklanki pistacji łuskanych1/2 szklanki pistacji łuskanych22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuTawny PortTawny Port591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet z czerwonego winaocet z czerwonego wina227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeszalotka, obrana i przyciętaszalotka, obrana i przycięta791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej1gałązka świeżego tymiankugałązka świeżego tymianku1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn