Kaczka Terrina z szalotką oszkloną winem może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz mielone ziele angielskie, pistacje, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Terrina z kaczki z szalotką szkliwioną winem, Glazurowane szalotki z czerwonym winem, oraz Kaczka Terrina Z Figami Z ' My Paris Kitchen dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zamrozić mleko w płytkim naczyniu, skrobając raz lub dwa razy widelcem, aby rozbić kryształy, aż zamarzną, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
2
Wyciągnij skórę z tłuszczu z piersi kaczki palcami, używając noża w razie potrzeby, a następnie przetnij skórę z tłuszczem i mięsem piersi wzdłuż na 1-calowe kawałki, które zmieszczą się w młynku. Schłodzić mięso i skórę tłuszczem, owinięte oddzielnie w folię, w zamrażarce, aż będzie twarde, ale nie zamrożone, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kaczki
Mięso
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Nóż
3
Ustaw średnią miskę w większej misce z lodem i zimną wodą pod młynkiem, aby złapać mielone mięso, a następnie podawaj mięso (tylko) przez młynek. Wymień średnią miskę w lodzie na dużą metalową miskę i podawaj mięso przez młynek po raz drugi, dodając łyżki mrożonego mleka. Chłód, przykryty folią, w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Wołowina
Woda
Mięso
Mleko
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Cukierki Peachie-o
4
Nakarm skórę kaczki tłuszczem przez młynek dwa razy do miski ustawionej w większej misce z lodem i zimną wodą, a następnie dodaj do zmielonego mięsa kaczki i ustaw miskę w większej misce z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Cała Kaczka
Mięso
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Dodaj pozostałe składniki terrine z kaczki do mieszanki mielonej kaczki i wymieszaj rękami lub drewnianą łyżką, aż dobrze się połączą. Chill, pokryte folią, w lodówce co najmniej 8 godzin marynować mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Kaczka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
łyżka Drewniana
1
Doprowadzić wino, ocet, cukier, sól, tymianek i liść laurowy do wrzenia w 1 - do 1 1/2-quart ciężki rondel, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie dodać całe szalotki i przykryć powierzchnię płynu okrągłym pergaminem lub papierem woskowym. Szalotki dusić energicznie do miękkości, około 40 minut, następnie przenieść z płynu do gotowania do miski z łyżką szczelinową i wyrzucić gałązkę tymianku i liść laurowy. Jeśli płyn nie jest syropowaty, gotuj do zredukowania do około 1/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Szalotka
Ocet
Cukier
Tymianek
Sól
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Papier Woskowany
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
2
Zalać szalotką i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Dolna linia i wszystkie boki terryny z grubym (lub caul fat), lekko zachodzącymi krawędziami i pozostawiając 2-calowy zwis na długich bokach. Rozetrzyj część mieszanki kaczki na podszewce fatback, aby pomóc pozostałym przylegać, a następnie zapakuj około dwóch trzecich pozostałej kaczki. Utworzyć szerokie koryto wzdłuż środka z tyłu łyżki. Osadzić osuszone szalotki, rezerwując syrop portowy, spiczaste końce w dół koryta. Zapakuj pozostałą mieszaninę kaczki na wierzch. Zwiń zwis (dodając więcej tłuszczu, jeśli to konieczne), aby całkowicie pokryć wierzch, a następnie przykryć terrynę podwójną warstwą folii. Pleśń Rap mocno na blacie do zwartej terryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Fatback
Syrop
Cała Kaczka
Port
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
3
Piec terrine w łaźni wodnej, aż termometr włożony ukośnie przez folię co najmniej 2 cale do środka mięsa rejestry 155 do 71°, 13/4 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
Folia Aluminiowa
4
Wyjąć folię i schłodzić terrynę w formie na stojaku, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
1
Umieścić terrine w formie w oczyszczonej patelni do pieczenia. Umieść kawałek pergaminu lub papieru woskowego na wierzchu terryny, a następnie umieść na wierzchu pergaminu inną formę terryny o tej samej wielkości lub kawałek drewna lub ciężkiego kartonu ciętego, aby zmieścić się wewnątrz formy i owinięty folią. Umieść 2 do 3 (1-funtowe) puszki na terrine lub na drewnie lub tekturze, aby zważyć terrine. Terrine schłodzić na patelni z ciężarami, aż do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 4 godziny. Kontynuuj chłodzenie terryny, z lub bez ciężarów, co najmniej 24 godziny, aby umożliwić rozwój smaków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Papier Woskowany
Folia Aluminiowa
1
Uruchom nóż wokół wewnętrznej krawędzi terrine i odstawić w formie na patelni z 1 cala gorącej wody (poluzować dno) 2 protokół. Końcówka terrine mold (trzymając terrine), aby odsączyć nadmiar płynu, następnie odwrócić deskę do krojenia na terrine, ponownie przekształcić terrine na deskę do krojenia i delikatnie wytrzeć poza terrine (fatback) ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fatback
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Ręczniki Papierowe
Nóż
Patelnia
2
Pozostawić terrine w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem, a następnie pokroić w plastry o grubości 1/2 cala i podawać na talerzach skropionych reserved syropem winnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
Wino
3
* Dostępne w dartagnan.com.
1
Terryna może być marynowana (przed pieczeniem) do 24 godzin.Szalotka może być szkliwiona 1 dzień wcześniej i schłodzona, odsłonięta, a następnie schłodzona w płynie do gotowania, przykryta.Terrine trzyma, owinięte w folię i schłodzone, 1 tydzień.