Terrina rabarbarowa z sosem malinowym

Terrina rabarbarowa z sosem malinowym
Rabarbar Terrine z sosem malinowym może być tylko przystawką szukasz. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 1,54 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś mielony imbir, ciężki krem do ubijania, rabarbar i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 34%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy obejmują Terrina Malinowo-Arbuzowa Z Sosem Jagodowym, Sos Malinowy Rabarbarowy, oraz SOS Rabarbarowo-Malinowy.

Instrukcje

1
Linia a 9-in. x 5 po. patelnia bochenkowa z folią; odstawić. W dużym rondlu zagotować rabarbar i 1 szklankę cukru. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 12-14 minut lub do zgęstnienia i miękkości rabarbaru, mieszając kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Zdjąć z ognia. Ostudzić całkowicie, około 25 minut, mieszając kilka razy, aby rozbić rabarbar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
3
W małym mieszaniu ubić śmietanę do ubijania, aż zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
4
Dodaj 2 łyżki cukru i wanilii; ubić, aż miękkie szczyty tworzą. Złożyć w mieszankę rabarbarową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5
Przełożyć połowę na przygotowaną patelnię. Przykryć i zamrozić na 1 godzinę. Przykryć i schłodzić pozostałą mieszankę rabarbaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Imbir wymieszać z lodami; rozprowadzić 1-1 / 2 szklanki na warstwie rabarbaru. Przykryć i zamrozić na 30 minut. Schłodzić pozostałą mieszankę lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
7
Pozostałą masę rabarbarową rozprowadzić na warstwie lodów. Przykryć i zamrozić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
8
Rozprowadzić z pozostałą mieszanką lodów. Zamrozić do twardości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
9
Do sosu odcedź maliny, zastrzegając sok. W blenderze połącz maliny i 2 łyżki soku; przykryj i przetwarzaj do puree. Naciśnij przez drobne sito; wyrzuć nasiona i miąższ. Pozostały cukier wymieszać z mieszaniną malin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
10
Dodaj wystarczającą ilość pozostałego soku, aby odmierzyć 1-1 / 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
11
Wyjąć terrine z zamrażarki 15 minut przed cięciem.
12
Podawać z sosem malinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeWiosenne
Magazyn