Terrina rabarbarowa z sosem malinowym

Terrina rabarbarowa z sosem malinowym
Rabarbar Terrine z sosem malinowym może być tylko przystawką szukasz. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 1,54 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś mielony imbir, ciężki krem do ubijania, rabarbar i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 34%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy obejmują Terrina Malinowo-Arbuzowa Z Sosem Jagodowym, Sos Malinowy Rabarbarowy, oraz SOS Rabarbarowo-Malinowy.

Instrukcje

1
Linia a 9-in. x 5 po. patelnia bochenkowa z folią; odstawić. W dużym rondlu zagotować rabarbar i 1 szklankę cukru. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 12-14 minut lub do zgęstnienia i miękkości rabarbaru, mieszając kilka razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdjąć z ognia. Ostudzić całkowicie, około 25 minut, mieszając kilka razy, aby rozbić rabarbar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
3
W małym mieszaniu ubić śmietanę do ubijania, aż zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
4
Dodaj 2 łyżki cukru i wanilii; ubić, aż miękkie szczyty tworzą. Złożyć w mieszankę rabarbarową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
5
Przełożyć połowę na przygotowaną patelnię. Przykryć i zamrozić na 1 godzinę. Przykryć i schłodzić pozostałą mieszankę rabarbaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Imbir wymieszać z lodami; rozprowadzić 1-1 / 2 szklanki na warstwie rabarbaru. Przykryć i zamrozić na 30 minut. Schłodzić pozostałą mieszankę lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
7
Pozostałą masę rabarbarową rozprowadzić na warstwie lodów. Przykryć i zamrozić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
8
Rozprowadzić z pozostałą mieszanką lodów. Zamrozić do twardości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
9
Do sosu odcedź maliny, zastrzegając sok. W blenderze połącz maliny i 2 łyżki soku; przykryj i przetwarzaj do puree. Naciśnij przez drobne sito; wyrzuć nasiona i miąższ. Pozostały cukier wymieszać z mieszaniną malin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
10
Dodaj wystarczającą ilość pozostałego soku, aby odmierzyć 1-1 / 2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
11
Wyjąć terrine z zamrażarki 15 minut przed cięciem.
12
Podawać z sosem malinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeWiosenne
Magazyn