Tequila Sunrise
Tequila Sunrise może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru napojów. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1103 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na $12.95 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką lód, tequilę, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. 11 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tequila Sunrise, Tequila Sunrise, oraz Tequila Sunrise.
Instrukcje
Napełnij szklankę typu Collins lub highball lodem.
Dodaj wystarczającą ilość soku pomarańczowego, aby dotrzeć prawie do górnej części szklanki; ilość będzie się różnić w zależności od wielkości szklanki. Delikatnie wlać syrop z granatów do szklanki i podawać. Nie mieszać.
Umieść sok z granatów, cukier i sok z cytryny w 4-ćwiartkowym rondlu ustawionym na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Po rozpuszczeniu cukru, zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, aż mieszanina zmniejszy się do 1 1/2 szklanki, około 50 minut. Powinna to być konsystencja syropu.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia w rondlu przez 30 minut.
Przenieść do szklanego słoika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed przykryciem i przechowywaniem w lodówce do 6 miesięcy.
Umieść sok z granatów, cukier i sok z cytryny w 4-ćwiartkowym rondlu ustawionym na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukier całkowicie się rozpuści. Po rozpuszczeniu cukru, zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, aż mieszanina zmniejszy się do 1 szklanki, około 70 minut. Powinna to być konsystencja gęstego syropu.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia w rondlu przez 30 minut.
Przenieść do szklanego słoika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed przykryciem i przechowywaniem w lodówce do 6 miesięcy.