Tempura Warzywna Curry
Curry Tempura warzyw może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 366 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka tak pieczarki, sól, jajko, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tempura Warzywna, Tempura Warzywna, oraz Tempura z krewetek i warzyw dla podobnych receptur.
Instrukcje
Plastry bakłażanów posypać 1/2 łyżeczki soli; odstawić na 10 do 15 minut. Następnie ręcznikiem papierowym osuszyć wilgoć z plasterków.
Umieścić pastę curry w misce wraz z 1/4 szklanki wody.
Dobrze wymieszać. Następnie dodaj jajko i mąkę do miski i lekko wymieszaj. Ciasto powinno być nieco grudkowate.
Dodaj kostkę lodu do ciasta tuż przed użyciem.
Rozgrzać olej w woku lub patelni do 177°.
Podnieś jeden plasterek warzyw i lekko posmaruj mąką. Następnie zanurz plasterek w cieście i dodaj go do gorącego oleju. Smażyć od 1 do 2 minut, w zależności od warzyw, aż ciasto będzie złocisto-brązowe i warzywo zostanie ugotowane. Grzyby potrwają dłużej (około 4 minut).
Przenieś smażone warzywa do stojaka, aby zapobiec rozmoknięciu powłoki. Jedz jak najszybciej, aby uzyskać optymalną chrupkość.