Przepis Tempura Coconut Shrimp może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w o 11 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz kokos, krewetki, tempura owoce morza ciasto mix, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ebi (krewetka) tempura, Tempura Z Krewetek, oraz Krewetka Tempura Bento dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wlać olej do frytkownicy, dużej ciężkiej patelni lub rondla, napełniając nie więcej niż 1/3 pełnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Podgrzać na średnim ogniu do 191°. wymieszać ciasto
3
Wymieszać, imbir i wodę w średniej misce do wymieszania. (Ciasto będzie lekko grudkowate.)
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.