Tempeh i bakłażan Pot placki

Tempeh i bakłażan Pot placki
Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Jeśli 1,03 zł za porcję spada w budżecie, Tempeh i bakłażan Pot ciasta może być spektakularny Wegetariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz proszek do pieczenia, drobną cebulę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Jak zrobić redukcję balsamiczną w 10 minut z Tempeh i ogórkami (wegańskie, gf jeśli gf tempeh jest używany), Veggie & Tempeh Sloppy Joes + wszystko, co kiedykolwiek chciałeś wiedzieć o Tempeh, oraz Bakłażan-Feta Filo Placki.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 218° (220 ° C lub gazu mark 7). 4 lub 6 pojedynczych ramekin zalać olejem i odstawić na bok. Możesz również użyć kwadratowej patelni o przekątnej 23 cm lub prostokątnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Aby nadzienie, bakłażan na parze i tempeh przez 10 do 15 minut, aż bakłażan będzie miękki i półprzezroczysty. W tym samym czasie dodaj wodę lub olej do dużej patelni i gotuj cebulę i seler do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SelerSeler
TempehTempeh
CebulaCebula
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj nasiona kopru włoskiego, kapary i ocet, i smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
OcetOcet
KaparyKapary
4
Dodaj sos pomidorowy, płatki czerwonej papryki, i gotowane tempeh i bakłażan. Dusić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sos PomidorowySos Pomidorowy
BakłażanBakłażan
TempehTempeh
5
W międzyczasie przygotuj ciasto biszkoptowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
6
Mąkę, proszek do pieczenia i sól umieścić w misce i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
7
Wlać mleko niejadalne i masło lub olej, a następnie wymieszać do momentu równomiernego zwilżenia suchych składników. Ciasto powinno być grudkowate i lepkie, a nie gładkie jak ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Substytut MlekaSubstytut Mleka
MasłoMasło
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Zdjąć patelnię z ognia i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Nadzienie podzielić równomiernie pomiędzy przygotowane ramekiny. Upuść ciasto przez małe łyżki na wierzchu każdego ramekina. Dokładnie rozprowadzić ciasto tylną łyżką, aby równomiernie pokrywało nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Piec ciasta do garnka, aż skorupa będzie złoty, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
11
Podawać na gorąco.
12
Wegański Stół
13
Z wegańskiego stołu: 200 niezapomnianych przepisów na rozrywkę dla każdego gościa przy każdej okazji Colleen Patrick-Goudreau. Copyright © 2009 by Colleen Patrick-Goudreau. Fotografia kulinarna Glenn Scott Photography. Używany za zgodą Fair Wind Press.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn