Tatar z łososia Gravlax na chrupiących plastrach ziemniaków
Przepis Tatar z łososia Gravlax na chrupiących plastrach ziemniaków może zaspokoić Twoje skandynawskie pragnienie w ok. 45 minut. Ten przepis służy 40. Jedna porcja zawiera 66 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz okrągłe ziemniaki, jagody jałowca, lekarstwo gravlax i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Łososiowy Gravlax, Łososiowy Gravlax, oraz Jak zrobić łosoś Gravlax dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki razem w małej misce. Możesz zrobić lekarstwo z wyprzedzeniem i będzie przechowywane w szczelnym słoiku z dala od światła słonecznego przez okres do 6 miesięcy.
W średniej misce wymieszać łososia z 2 łyżkami Lek Gravlax, a następnie dodać oliwę z oliwek, pokrojony szczypiorek, skórkę pomarańczową i pieprz. Przykryć i przechowywać w lodówce przez noc, lub przez co najmniej 6 godzin.
Podawać posypane roztrzepanym świeżo mielonym koperkiem na chrupiącym plasterku ziemniaka lub angielskim plasterku ogórka.
Posypać trochę więcej mielonego koperku na talerzu lub tacy, której używasz do podania przystawek-wtedy chrupiące plastry ziemniaków nie będą ślizgać się, a ogórek będzie łatwiejszy do zebrania.
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Ułóż ziemniaki w jednej warstwie na blasze do pieczenia; posmaruj każdy plasterek olejem, a następnie obróć i umyj drugą stronę.
Posypać solą i pieprzem i piec przez 10 minut, następnie obrócić plastry i piec przez kolejne 5 minut.
Usuń wszystkie chrupkie plasterki za pomocą szpatułki i kontynuować gotowanie żadnych plasterków, które wyglądają jak potrzebują więcej czasu. Schłodzić na stojaku, a następnie zużyć natychmiast lub przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 dni.
Serena, Jedzenie I Historie
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.