Tatar Z Tuńczyka Wasabi Ahi
Tatar z tuńczyka Wasabi Ahi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 302 kalorie, 27g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 5,61 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz tuńczyka ahi, baby greens, wasabi fumi furikake i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Tatar z tuńczyka z wasabi Mayo, Tatar Z Tuńczyka, oraz Tatar Z Tuńczyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić tuńczyka w małej misce.
Wlać olej z orzeszków ziemnych, posypać wasabi fumi furikake i proszek wasabi. Dobrze wymieszać, przykryć i przechowywać w lodówce aż do podania.
Aby służyć, naciśnij połowę mieszanki do pojemnika na 1/2 filiżanki i rozpakuj na łóżku zieleni. Powtórz dla drugiej porcji.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk Ahi można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.