Tassies z żurawiną i pekanami
Przepis na Cranberry Pecan Tassies można przygotować w około 45 minut . Ten przepis jest dla 24 osób. Jedna porcja zawiera 101 kalorii , 1 g białka i 4 g tłuszczu . Za 17 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga orzechów pekan, jajka, serka śmietankowego i żurawiny. Niewielu osobom naprawdę smakował ten przystawka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy obejmują Cranberry Pecan Greek Yogurt Chicken Salad , German Lemon Cake With Cranberry Aka Cranberry Zitronenkuchen i Cacao-Pecan Shortbread Cookies .
Instrukcje
W małej misce ubij masło i serek śmietankowy, aż się połączą; stopniowo ubijaj mąkę. Schłodź pod przykryciem przez 30 minut lub do momentu, aż masa będzie wystarczająco gęsta, aby ją uformować.
Rozgrzej piekarnik do 325°. Uformuj ciasto w 1-calowe kulki; umieść je w natłuszczonych foremkach do mini-muffinek. Równomiernie dociśnij dno i boki foremek.
W małej misce ubij jajko, brązowy cukier, roztopione masło i skórkę pomarańczową, aż się połączą. Wymieszaj z orzechami pekan. Nałóż 1-1/2 łyżeczki nadzienia do każdej filiżanki; udekoruj żurawiną.
Piecz przez 20-25 minut lub do momentu, aż skorupa będzie złota, a nadzienie gotowe. Ostudź w foremkach przez 2 minuty.
Przenieść na kratkę do ostygnięcia.