Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 543 kalorie, 12g białka, oraz 32G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką cukier, sól, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bakłażan, ciecierzyca i pomidor Curry, Pomidorowo-Ciecierzycowe Curry w skorupkach bakłażana, oraz Rustykalne Tarty Z Cukinią I Bakłażanem.
Instrukcje
1
Obrać bakłażana i pokroić w kostkę 1/2 cala. Wrzucić 1 łyżeczkę soli do dużej miski i odstawić 15 minut, a następnie spłukać w durszlaku pod zimną wodą i wycisnąć nadmiar wody.
Podgrzać 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować cebulę z liściem laurowym, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj 1 łyżkę oleju, bakłażan i czosnek i gotuj, mieszając, aż bakłażan będzie miękki, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
Czosnek
Olej Do Smażenia
4
Dodaj pomidory (bez soku), paprykę i kminek i gotuj, mieszając, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Papryka
Kminek
Sok
5
Dodaj zarezerwowany sok pomidorowy, ciecierzycę, cukier, 1/2 łyżeczki pieprzu, a pozostałe 3/4 łyżeczki soli i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż nadzienie zgęstnieje i większość płynu odparuje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomidorowy
Ciecierzyca
Pieprz
Cukier
Sól
6
Wyjąć z ognia i wymieszać z pietruszką, a następnie wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Pietruszka-nać
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°. Wyłóż dużą blachę do pieczenia z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
Piekarnik
2
Rozwiń Filo i przykryj stos folią i zwilżonym ręcznikiem kuchennym. Utrzymanie pozostałych phyllo pokryte, lekko szczotkować 1 arkusz phyllo z niektórych pozostałych olejów i góry z 2 więcej arkuszy, szczotkowanie każdy z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Folia Foliowa
3
Posypać 1/2 łyżeczki pieprzu, następnie pokroić na pół w poprzek ostrym nożem. Łyżka 1 filiżanka napełniania do środka każdej połowy. Zgniatać krawędzie Filo i kształtować w półksiężyc, pozostawiając nadzienie odsłonięte, a następnie przenieść do blachy do pieczenia za pomocą szpatułki. Dodać 2 Więcej tarty w ten sam sposób, układając o 1/2 cala od siebie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Szpatułka
Nóż
4
Piec, obracając blachę do pieczenia o 180 stopni po 10 minutach, aż krawędzie tart będą złote, łącznie 15 do 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
5
Podawać natychmiast.
1
* Nadzienie, bez pietruszki, można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Przed użyciem wymieszać natkę pietruszki.* Tarty mogą być pieczone 6 godzin wcześniej i przechowywane, Odkryte, w temperaturze pokojowej. Podgrzać w piekarniku 177° 15 do 20 minut (podczas gdy Indyk stoi, jeśli się).